Met Stedum lacht,Stedum huilt was niets mis mee.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Gisteravond,woensdag 9 april, kreeg ik een mail binnen met het verslag van het duel ZEC-Stedum. Een verslag door een Stedumer geschreven zoals alles wat Stedum naar Puurvoetbalonline, en andere voetbalsites stuurt, door een Stedumer geschreven wordt.

johan20staal20puurvoetbalonline
Een verslag geschreven door iemand met een geel/zwarte bril op was onder andere te lezen in de diverse commentaren die via mijn facebookpagina te lezen waren. Een constatering die klopt als een bus want dat zijn namelijk bijna alle verslagen die door een clubreporter geschreven worden. Daar moeten we ook niet moeilijk over doen want zo werkt dat nu eenmaal. Een clubman is nu eenmaal vaak wat bevooroordeeld en helemaal als er, zoals dinsdagavond in Zandeweer, emoties bij komen kijken. Dan verdwijnt de objectiviteit en zorgen de gebeurtenissen in het veld opeens voor een andere manier van schrijven. Ik las ook de commentaren op het artikel Stedum lacht, Stedum huilt op www.tweenul.nl en ik moet zeggen, ik ben blij dat het op mijn facebookpagina er iets genuanceerder aan toe ging.

Ik was niet aanwezig in Zandeweer maar uit gesprekken met direct betrokkenen begreep ik wel dat er vraagtekens waren over de wel of niet terecht gegeven rode kaarten. Een andere mening, wat de schrijver had, overkomt iedere verslaggever weleens. Maar als neutrale verslaggever denk je dan vaak anders en zijn het niet je emoties die je anders laten schrijven. En vandaar dat ik de schrijver wel begreep.

Maar er was ook een opmerking van hoort dit verslag wel op een site als Puurvoetbalonline geplaatst te worden en daar volgt een bevestigend antwoord op. Een ja omdat ik alles plaats wat de v.v. Stedum mij toestuurt en ik het daarom belachelijk zou vinden als ik nu zou zeggen van, dit gaan we niet plaatsen. Want als we alle met ‘clubkleureninkt’ geschreven verslagen niet meer zouden plaatsen viel er op dat gebied maar verdomd weinig meer te lezen.