Hé, wat is dit!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat de voetballers die het ‘spul’ een beetje op scherp kunnen zetten steeds meer verdwijnen. Dat spelers die een kaart ‘pakken’ om hun teamgenoten wakker te schudden bijna met een zaklantaarn gezocht moeten worden. Maar zo heel af en toe kom je ze nog tegen en waar ik zaterdagmorgen in Winsum getuige van was.

johan20staal20puurvoetbalonline
Op sportpark Schilligeham werd er volop gevoetbald want op het complex van de voetbalvereniging Hunsingo kwamen diverse jeugdteams in actie. D-junioren-F-pupillen en kabouters, alles was aanwezig om er een leuke voetbalmorgen van te maken. Zo speelden onder andere de F1-teams van SJO v.v. Winsum en SV Bedum tegen elkaar. Een duel dat door de Bedumers met 0-7 werd gewonnen en wat jammer voor beide teams was. Want nooit werd het een wedstrijd omdat de koploper gewoon te sterk was voor de Winsumers die overigens geweldig hun best deden om in ieder geval een keer te scoren.

Door het ontbreken van een deel van de technische staf van de Bedumers waren er een groot aantal moeders aanwezig. Nu zijn ze dat iedere wedstrijd wel maar deze keer werd er wat meer ‘gecoacht’ dan bij andere wedstrijden. Een coaching die leidde tot een prachtige situatie die het bezoek aan het duel in Winsum alleen al de moeite waard maakte.

In de eerste helft mochten de Bedumers in corner nemen en alles en iedereen nam zijn positie in om de corner tot een doelpunt om te toveren of te verijdelen. Maar waar eerdere corners prima voor werden getrapt zeilde deze hoekschop nu achter het doel. Verwijtende blikken naar de hoekschopnemer en opeens was daar de kreet, Hé, wat is dit! Opeens was die kreet daar en werd er vanaf de kant gereageerd met de opmerking, dat doe je niet want het kan toch gebeuren dat de bal achter gaat.”

De laatste opmerking begreep ik wel maar de opmerking, Hé, wat is dit!, eigenlijk nog meer. Een opmerking gemaakt om een van je medespelers even op scherp te zetten moet kunnen. En of je dan ‘Effie’ of senior bent maakt niet uit. Ik vond het in ieder geval een prachtig moment en helemaal omdat de volgende corner vervolgens prima voor het doel werd getrapt….