Merkwaardig: De frustratie van scheidrechter Willy Spieard is volledig terecht.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een nieuwe rubriek op Puurvoetbalonline is die met de naam, merkwaardig. Een rubriek die gaat over zaken die Puurvoetbalonline, de bezoekers van www.Puurvoetbalonline.nl of iemand anders uit de voetbalwereld opvallen en waarbij man en paard genoemd worden.
speurder

Scheidsrechter Willy Spieard baalt al een stekker want de arbiter uit Winschoten hoeft de komende drie weken niet in actie te komen. Dat bevreemdt de 58 jarige scheidsrechter een beetje en waar ik mij eerlijk gezegd wel iets bij kan voorstellen.

Steeds vaker horen we namelijk  geluiden dat de KNVB een tekort aan scheidsrechters heeft. Maar als je dan leest dat een scheidsrechter drie weken niet in actie hoeft te komen dan valt dat allemaal dus wel een beetje mee. Dan is dat dus gewoonweg een portie gebakken lucht wat de media ingegooid wordt. Een scheidsrechter die drie weekenden geen duel krijgt toegewezen vind ik bijzonder omdat er ook zijn die zich werkelijk drie slagen in het rond lopen te fluiten. Scheidsrechters die van sporthal naar voetbalveld en visa versa rennen om toch maar vooral niets te missen. Iets waar niets mis mee is maar waar wel iets mis mee is als daardoor collega’s drie weken van een wedstrijd verstoken blijven.

Op facebook kwam ik al een commentaar tegen van, dan pak je toch een wedstrijd bij een lokale vereniging. Een opmerking waar ik van denk, dat geldt toch niet alleen voor Willy Spieard maar zeker ook voor de broodfluiters die het bondsbureau helemaal suf bellen als ze hun naam niet achter een wedstrijd zien staan. Want zo schijnt het te gaan in scheidsrechterland wonderland, waar menig arbiter zowel op de zaterdag als op de zondag actief is. Een rare ‘constructie’ die er  voor zorgt dat andere arbiters meerdere weken buitenspel staan en wat volgens mij toch niet helemaal de bedoeling kan zijn. Want de een veel geven waardoor een ander niets krijgt zorgt voor frustratie en daarom begrijp ik scheidsrechter Willy Spieard, die ook graag zijn wedstrijdje wil fluiten, volkomen.