Mijn mening: Schijt aan boete Pelle, die van KRC is vele malen erger.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten


In alle bestuurskamers waar je als verslaggever komt gaat het gesprek redelijk vaak over de rare ‘fratsen’ van de KNVB. Fratsen die voor een normaal denkend iemand niet te begrijpen zijn.

 

johan

Vandaag kwam het bericht door dat Graziano Pelle een berisping van de bond had ontvangen voor zijn gedrag na afloop van het duel FC Twente-Feyenoord. Een berisping die wel vergezeld ging van een boete van 5000, = euro waar onze Italiaanse pseudo-vedette niet wakker van zal liggen. Met een salaris wat meer dan een miljoen bedraagt lig je niet wakker van 5000, = euro. Sterker nog, Pelle lachte zijn boxershort van Italiaanse shit aan flarden toen hij hoort hoe de KNVB zijn ‘prestaties’ heeft beoordeeld.

Toen ik de berichten meekreeg wat Pelle voor ‘straf’ had gekregen moest ik opeens denken aan KRC. De Kantens Robben Combinatie kon enkele weken geleden geen team binnen de lijnen brengen en had de ‘pech’ dat het op het kunstgrasveld in Oostwold moest aantreden. Er kon dus niets, geregeld’ worden via een afkeuring want van een winter was geen sprake en ook een natte moesson was nog niet in Nederland gesignaleerd.

Dat werd open kaart spelen richting tegenstander Pelikaan S en de KNVB waarvan de laatste uiteindelijk toestemming gaf om het duel als afgelast te beschouwen. Een ‘afgelasting’ met gevolgen want KRC moest wel de twee behaalde punten inleveren en kreeg verder een boete van 120, = euro opgelegd. Een boete van 120.= waar ze in Kantens minder hard om lachen dan de Italiaan in Rotterdam doet om de 5000, = euro boete die hij kreeg.

Hele ‘volksstammen’ maken zich druk om de boete van Pelle maar weten niets van een boete die vele malen erger is. Want de boete die KRC kreeg is vele malen erger omdat die ook nog eens gegeven wordt met de opmerking, we hebben jullie gematst.”

Hoe durf je het als bond te zeggen tegen een vereniging die net als veel andere kleine amateurverenigingen moeite genoeg heeft om de touwtjes aan elkaar te knopen. We hebben jullie gematst wat een opmerking is waarvan Nico Dijkshoorn zou zeggen, het komt je bek uit alsof je een kilo bedorven paling hebt opgevreten.

Zo voelen ze dat in Kantens misschien ook wel maar dat zal niet hardop gezegd worden want bij de almachtige weet je het maar nooit. Die stuurt met veel plezier ‘voetballiefhebbers’ naar een sportcomplex om te kijken of het kettinkje wel vastzit. Het kettinkje wat er voor moet zorgen dat het veld hermetisch is afgesloten zodat 'oorlog' willende toeschouwers het veld niet op kunnen stormen.

Maar als er iemand gematst is dan is dat onze Pizzaliefhebber en womanizer Pelle wel. Want 5000, = euro boete of niet, hij koopt er geen potje gel minder om. Dat is in Kantens wel even anders want daar hadden ze de 120, = euro prima kunnen gebruiken voor een jeugdactiviteit. Maar wat voor Pelle geldt, is ook op de Kantens Robben Combinatie van toepassing, beide zijn door de KNVB gematst…….