Merkwaardig: Oud-profs kunnen toch zelf wel een entreekaartje kopen ?

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een nieuwe rubriek op Puurvoetbalonline is de rubriek met als naam, merkwaardig. Een rubriek die zal gaan over zaken die Puurvoetbalonline, de bezoekers van www.Puurvoetbalonline.nl of iemand anders uit de voetbalwereld opvallen en waarbij man en paard genoemd worden.
speurder

Rond MVV is wat beroering ontstaan want oud-spelers moeten binnenkort voor een entreekaartje betalen. Dat heeft in Limburg voor emotionele reacties gezorgd want betalen voor een kaartje als je voor een club actief bent geweest is volgens velen te gek voor woorden.

Toen ik het bericht las werd mijn beeld, het betaald voetbal wordt een zielige vertoning, weer eens bevestigd want hoe anders gaat dat in het amateurvoetbal. Daar zijn vrijwilligers, die honderden wedstrijden voor hun club hebben gespeeld, actief voor hun vereniging en daar geen cent voor krijgen. Sterker nog, die steken er zelfs vaak geld bij in want als er een busje verf of een kwast moet komen wordt die niet altijd in rekening gebracht.

Vrijwilligers van een amateurclub staan ook niet achteraan als het gaat om het kopen van loten voor de jaarlijkse verloting. Een verloting die georganiseerd wordt om de clubkas te spekken al moet het woord spekken niet al te letterlijk worden genomen. Want de gemiddelde amateurclub voert wel een gezonde financiële huishouding maar is niet rijk. Dat laatste kan ook niet van een gemiddelde BVO gezegd kan worden maar waar men wel met euro’s smijt al waren het sneeuwballen op een sneeuwrijke winterdag.

Dat hoor en lees je namelijk regelmatig  en waar een grote kern van waarheid in zit. Daar is het bestuur van ‘Us MVVke ‘ dus klaar mee is. En terecht dat ze er in Maastricht klaar mee zijn want wat een onzin dat oud-spelers gratis, en met de op dat moment actuele eega naast zich, het stadion in mogen wandelen.

Laat die gasten, die gemiddeld aardig wat centjes hebben verdiend, maar verder niets voor de club hebben betekend, lekker betalen want het merendeel zit er alleen maar met het idee van, zie jij mij dan zie ik jou.

Zo redeneert een oud-speler van een amateurclub echte niet want die komt uit liefde voor zijn club bijvoorbeeld vanuit de stad Groningen richting het platteland om ‘zijn’ club aan te moedigen.

Dat zijn de mensen waar ik waardering voor heb en die het amateurvoetbal ook in de lagere regionen zo mooi maken en wat tot een groot contrast staat tot het ‘gejank’ om een entreekaartje die ze prima zelf kunnen betalen.