Mijn mening: De visuele controle gaat het amateurvoetbal redden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Vanaf zaterdag 1 maart zijn de meeste problemen op de amateurvoetbalvelden opgelost. Dan wordt overal de visuele controle toegepast en kunnen we spreken van een doorbraak m.b.t. het bestrijden van het geweld in en rond de voetbalvelden in Nederland.
johan

Na het weekend van 1 en 2 maart zal er een golf van blijdschap door voetballand wonderland gaan want de ‘redding’ van het amateurvoetbal is in gang gezet. De visuele controle zal echt op alle velden doorgevoerd worden en de excessen zullen in de toekomst te verwaarlozen zijn.

Geen gedoe van het wel of niet controleren van de pasjes want hoe de weersomstandigheden ook zijn en hoe vroeg of het zaterdags of zondags ook is, iedereen zal meewerken aan het controleren van zijn of haar spelerspas.

Teams of clubs die anders denken worden door de tegenstanders aangesproken op hun gedrag want vanaf 1 maart worden kwalijke handelingen niet meer getolereerd. Dan worden alle rode kaarten netjes ingevoerd op het Digitaal Wedstrijd Formulier en worden ze niet meer ‘afgekocht’ met een rondje van de dader waarbij de plaatselijke ‘referee’ niet wordt vergeten.

Ook bij de jeugdteams zal alles volgens de regels gaan want het ‘sjoemelen’ met leeftijden doen ‘we’ niet meer want alles gaat vanaf 1maart eerlijk, open en transparant. Want dat is wat de KNVB wil en wat ook gaat gebeuren, alles zal vanaf volgende week gaan zoals medewerkers het bij de bond bedacht hebben.

Reken maar dat er wat mensen een paar maanden over dit waterdicht systeem hebben nagedacht want ongerechtige spelers en speelsters gaan we niet meer meemaken. Compleet uitgesloten en wat betekent dat de ‘risicogroep’, spelers tussen de 14 en 18 jaar, opeens geen risicogroep meer is.

Dat is geweldig nieuws en waar je als voetballiefhebber oprecht blij van wordt. Want opeens sta je niet meer naar een jeugdduel tussen tweeëntwintig vulkaantjes te kijken maar naar een duel waarin iedereen gewoon gerechtigd is om te spelen en dat ook nog eens op normale wijze doet.

Geweldig dat je als voetballiefhebber van middelbare leeftijd dit nog allemaal mag meemaken. Dat je mag meemaken dat men in de Zeister bossen een paar maanden heeft nagedacht over een waterdicht systeem, wat even onbetrouwbaar is als het systeem wat voor 1maart 2014 toegepast werd en wat voor talloze excessen en een overleden assistent-scheidsrechter heeft gezorgd.