Onsportief gedrag bij F-pupillen, hoe diep zak je als ouder

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Onsportief gedrag waar kom je het wel niet tegen in voetballand wonderland en waar onderstaand artikel wel een heel bizar voorbeeld van is.
johan


Bij een jeugdtoernooi wordt er uiteraard om  prijzen gespeeld want een toernooi zonder prijzen is als patat zonder mayonaise. Dat gold natuurlijk ook voor het toernooi waar diverse F-pupillenteams aan deelnamen en waar  de spanning te snijden was. Het zou allemaal op het laatste duel aankomen waarbij team A aan een gelijkspel voldoende had om de fel begeerde beker in ontvangst te mogen nemen. Het werd een wedstrijd die bol stond van dramatiek, spanning, bloedstollende acties voor beide doelen en alles wat het jeugdvoetbal verder mooi maakt.

Team A wist uiteindelijk een zwaarbevochten gelijkspel uit het vuur te slepen en mochten zich dus de kampioenen van het toernooi noemen. Een kampioenschap wat gevierd werd alsof de Champions League was gewonnen want dat is de belevingswereld van de gemiddelde F-pupil.

Maar helaas voor de kampioenen kwam er een kink in de kabel want de begeleiding van een van de concurrenten had nog een ‘troef’ achter de hand. Een troef van onsportief gedrag want opeens werd er een overwinning geclaimd in een duel die enkele uren eerder gespeeld was. Een overwinning in plaats van het op het formulier gekomen gelijkspel en waar iedereen het mee eens was.

Er was toen namelijk nog wel een treffer gescoord maar alles en iedereen in de sporthal had geconstateerd dat het schot na de zoemer richting doel ging en de treffer dus ook buiten de tijd viel. Geen speld tussen te krijgen zou je denken maar waar enkele zich volwassen noemende ouders anders over dachten.

Te bizar voor woorden want ik kreeg door het bericht de indruk dat het er heftig aan toe was gegaan. Triest is niet eens het juiste woord als je hoort hoe ouders zich misdragen tijdens sportevenementen waar hun kinderen aan deelnemen. Afspraken aan je laars lappen omdat je vooral eerste moet worden met je team en wat dan maar moet gebeuren over de ruggetjes van voetballertjes van 6 en 7 jaar en waar een organisatie ook nog intrapt. Een schande waarbij ik graag de naam van de club had genoemd maar dat in overleg met de berichtgever niet zal doen. Maar ik zou zeggen wie de schoen past trekt hem aan als ouder die aanwezig was bij een F-juniorentoernooi en zich daar schandalig onsportief gedragen heeft.