Een rondje langs de velden in Kloosterburen met een mol en een verloren fietssleuteltje

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Waar het zaterdag nog voetballen op kunstgras werd kon er zondag op sommige natuurgrasvelden gespeeld worden. Een van de velden die bespeelbaar was lag in de gemeente De Marne want in Kloosterburen kon het duel tussen de plaatselijke hoofdmacht en Nieuw Roden gespeeld worden.
johan

Een duel in Kloosterburen zorgt altijd voor een feest der herkenning want het aantal bekenden is groot. Dat begint al bij de ingang waar dhr. Hofman nog steeds trouw zijn lootjes verkoopt. De vrijwilliger is ondertussen 86 jaar oud maar weet nog van geen ophouden bij ‘zijn’ Kloosterburen.

Maar er waren meer bekenden op sportpark Westerklooster zoals Jur Smit, volgend seizoen hoofdtrainer bij Nieuw Roden, Eenrum-teamleider Tjidsger Veenstra maar ook Henk Korhorn. Het erelid werd enige maanden geleden getroffen door de zo gevreesde ziekte maar  gaf aan dat hij er nog steeds positief instaat wat het bestrijden van de ziekte betreft. Prima geluiden dus van het erelid die net als iedereen kon zien dat er op Westerklooster een ware molllenplaag heerst. Niet een paar maar een stevige familie doet zijn best om het sportcomplex om te toveren in een ‘mollendorp’.

Dat ze daar in Kloosterburen niet blij mee zijn mag duidelijk zijn en wat voorzitter Ron Bolt ook vertelde.’ Dit probleem wordt zo langzamerhand een groot probleem en vandaar dat er een extern bedrijf komt om te kijken wat er moet gebeuren om ons van de mollenfamilie te verlossen.”

Wie ook wel wat hulp kon gebruiken was dhr. Bloemhoff. De oud-voorzitter van FC LEO was namelijk zijn fietssleuteltje kwijt en gezien de populariteit van de hoogbejaarde voetballiefhebber was bijna iedereen meer met het fietssleuteltje van dhr. Bloemhoff bezig dan met het duel wat enkele meters verderop werd afgewerkt. Maar veel gevonden werd er niet en even werd overwogen om in ieder geval maar een ijzerzaag te regelen. Gelukkig gebeurde dat waar iedereen op hoopte, de sleutel werd gevonden want de Leenster had hem gewoon in het slot laten zitten.
Hilariteit alom onder de toeschouwers die overigens wel zagen dat Kloosterburen het duel verloor waar ‘Huipie’ niet blij mee was. Mijn voetbalvriend uit vroegere tijden had wel wat meer ‘voetbalgogme’ van de thuisploeg verwacht en kan daar ‘heerlijk’ over door analyseren. Huib nodigde mij uit voor een bakkie maar ik moest dat helaas afslaan omdat het verslag uit Kloosterburen en het belverslag uit Winsum, waar Hunsingo met 4-2 van  De Vogels won, in de steigers moest voordat de avond aanbrak die ik gezien het vroege tijdstip van opstaan niet lang wilde maken..