Een rondje in Leek met ' gemiereneuk' om een keepershirt

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een rondje langs de velden van…. was een leuke rubriek die eigenlijk door mijn eigen schuld een beetje naar de achtergrond verdween. Ik bedacht mij opeens dat het rondje weer terug moest komen want nog steeds maak ik leuke, bijzondere en opmerkelijke dingen mee tijdens mijn bezoeken aan de voetbalvelden in Noord-Groningen.
johanHet rondje langs de velden werd vrijdag een rondje door de Topsporthal in Leek want doordat het even een klein beetje winterde in het Noorden  moesten er wat andere activiteiten voor de Ommelander Courant gebeuren. Een daarvan was een verslag van het duel tussen de Leekster Eagles 2 en SV Bedum 1.

Ik was redelijk vroeg in Leek waar ik al wat spelers van SV Bedum trof zoals Sander Roorda en Benjamin van Aurich. Even bijkletsen met beide mannen die even later gingen kleden voor het duel tegen de reserves van de Leekster Eagles.

Ook aanwezig in de Topsporthal was Jeroen Dussel, oud-speler van de Leekster Eagles en oud-international. Jeroen Dussel is iemand met een duidelijke mening over het jeugdvoetbal en het jeugdvoetbal bij BVO’s in het bijzonder. Daar spraken we even over en het contact werd gelegd om op dit onderwerp eens nader in te gaan.

Ondertussen werd het de hoogste tijd om naar de zaal te vertrekken want als het goed was stond daar op dat moment nog een bekende binnen de lijnen. Dat klopte helemaal want ik hoefde niet lang te zoeken naar Bjorn Schutter. Bjorn was de kleinste man op het veld en speelde met de A1 van de Leekster Eagles tegen SV Bedum2. Het werd een kleine overwinning voor de thuisploeg maar om te zeggen dat ik naar een duel zat te kijken waar ik intens van genoot was niet het geval.

Het enige wat ik bijzonder vond was het ‘gemiereneuk’ rond de vliegende kiep van de Bedumers. SV Bedum wilden een extra veldspeler inbrengen waardoor een speler de keepertrui krijgt aangetrokken. Dat mag niet het shirt met het rugnummer van de vaste doelman zijn maar waar de arbiter van dienst enkele minuten de fout mee inging toen een veldspeler in het shirt van de doelman een penalty probeerde te stoppen. Dat zorgde natuurlijk voor irritatie bij de gasten en waar ik mij wel wat bij kon voorstellen. De arbiter had de tweede keer gelijk maar deed het de eerste keer fout.

Aan de andere kant, wat maakt het uit want er werden in de duels die ik vrijdagavond heb gezien meer fouten gemaakt waarvan ik dacht hoe krijgt hij het voor elkaar.

Naast Jeroen Dussel, de mannen van SV Bedum, Bjorn en vader Jan Schutter, Benjamin van Aurich en Enrico Wardenier als meest bekenden was ook Marja Wardenier aanwezig. Nog even kwam het Leekstervoetbalgala tersprake maar al snel ging het gesprek over een veelvoud aan afgelastingen die er dit weekend te verwachten waren. Marja had daar als scheidsrechter niet veel hinder van want voor haar stond het duel Helpman-HSC op het programma. Een topduel in de derde klasse C want met Helpman en HSC spelen de nummers twee en drie tegen elkaar.

Met een kunstgrasveld op de Esserberg aanwezig was dat probleem namelijk opgelost zo dat Marja Wardenier een mooi duel in het vooruitzicht had. Aan de ogen van deze sportvrouw pur sang was te zien dat ze zich verheugde op het duel van zondagmiddag die ze in een geel shirt met korte mouwen ging fluiten.