Mijn mening: Een mooi affiche wordt mooi om zeep geholpen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zaterdag 8 en zondag 9 februari staat er een bekerronde + inhaalronde op het programma. Dat is mooi want er valt nog voldoende te bekeren en nog meer in te halen want door een veelvoud van afgelaste duels dreigen er grote problemen te ontstaan.

johanDoordat er in oktober en november in het district Noord nauwelijks gevoetbald kon worden dreigt er een groot probleem. Er zijn verenigingen waarvan eerste elftallen nog meer dan twintig duels moeten afwerken omdat hun velden er in oktober en november bij lagen als waren het moerassen in bijvoorbeeld Canada.

Compleet ondergelopen velden zorgden voor deze ellende doordat slagregens ons land wekenlang teisterden en waar maar geen einde aan scheen te komen. Trainen voor een eerstvolgende wedstrijd was niet mogelijk want door dat de velden blank stonden hadden de plaatselijke kano en roeiverenigingen beslag op het complex gelegd in aanloop naar de naderende Open Groninger Kampioenschappen.

Dat zorgde in het hoog gelegen Heerenveen voor een lichte vorm van paniek want regen of geen regen, er moest wel een competitie afgewerkt worden. Een competitie die in het weekend van 10 en 1 1 mei zijn laatste speelronde kent. Want direct aansluitend gaan we aan het toetje, lees nacompetitie, beginnen.

Er is namelijk haast geboden want het WK in Brazilië komt er over enkele maanden aan en, we’ moeten er toch niet aan denken dat er dan nog op amateurniveau gevoetbald wordt.

Al het bovenstaande is natuurlijk onzin maar bijna zou je denken dat het de waarheid is want de KNVB heeft vandaag weer een paar clubs, blij’ gemaakt. Clubs die nog in het bekertoernooi zitten maar door een afgelasting dat duel nu doordeweeks mogen spelen.

Zo stond voor zaterdag 8 februari het duel Pelikaan S- Groninger Boys op het programma. Met nadruk, stond want dat duel wordt nu op dinsdag 1 1 februari gespeeld omdat Pelikaan S zo vriendelijk was om mee te werken aan een 'afgelasting’.

KRC uit Kantens kon voor zaterdag 25 januari geen team in het veld brengen zodat er, met toestemming van de bond, tot een 'afgelasting’, werd besloten. Toen ik dat hoorde 'waarschuwde’ ik teamleider Ard Torrenga al voor het besluit dat er weleens een voor Pelikaan S ongunstige situatie zou kunnen ontstaan. Want de 'publiciteitsmachine’ draaide al een beetje richting 8 februari waar het tijdstip van dit bekerduel op 1 8.00 uur was gezet.

Dit was gedaan omdat er in Oostwold veel publiek werd verwacht bij het duel tussen de gasten met Freddy 'frikandel’ de Grooth en de thuisploeg met de Leeuw van Oostwold Handrit Hoxhaj, de 'gentleman’ Rafael Bianco, de 'Boss’ Danny Holband en alle anderen.

Maar dit alles gaat niet door omdat dit prachtig affiche  op een doordeweekse avond gespeeld zal moeten worden  want uit Heerenveen hoeft de club uit Oostwold niets te verwachten. De enige club die dit mooi affiche kan redden is KRC dat 'gewoon’ moet zeggen, zullen we de wedstrijden omruilen……