Merkwaardig: Code groen op Ameland werd code rood.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een nieuwe rubriek op Puurvoetbalonline is de rubriek met als naam, merkwaardig. Een rubriek die zal gaan over zaken die Puurvoetbalonline, de bezoekers van www.Puurvoetbalonline.nl of iemand anders uit de voetbalwereld opvallen en waar man en paard genoemd worden.
speurder

Gisteren schreef ik het artikel Code Rood en twaalf duels in het amateurvoetbal. Een artikel over de idioterie van het doorgaan van amateurwedstrijden en het, beleid’ van de KNVB richting de toeschouwers van wedstrijden in het betaalt voetbal.

Op dat artikel kwamen wat reacties binnen en een daarvan was van Dirk-Johan Ritzema. Dirk-Johan is de oud-doelman van Ezinge en keept na zijn verhuizing naar Leeuwarden voor zondag derdeklasser Leovardia. Met zijn team staat hij op een derde plaats en gisteren stond voor Leovardia op Ameland het duel tegen Geel Wit op het programma.

Een duel met als aanvangstijd 13.30 uur zodat de selectie, technische staf en supporters om 08.30 uur richting Ameland vertrokken. Een rit onder het, genot’ van ijzel wat het er allemaal niet prettiger op maakte. Doordat de KNVB het niet nodig vond om het hele programma af te gelasten zat er voor Leovardia niets anders op dan met de boot naar het eiland te vetrekken waar zomers hele volksstammen heen gaan met de hoop dat ze er wel wat bekenden tegen komen.

Uiteraard was er contact geweest tussen Leovardia en Geel Wit want om nu in januari een dag voor Jan lul op een boot te gaan zitten was ook niet echt de bedoeling.

Maar vanaf Ameland klonk, code groen’ er kon gespeeld worden op het Waddeneiland zodat de Leeuwarders fris en fruitig aan boord van de, KNVB 1 1’ stapten.

Eenmaal op het door velen als een prachtig eiland geziene Ameland bleek de situatie toch even anders te liggen. Het bleek dat het spelen van het duel Geel Wit-Leovardia niet op zondag 26 januari 20 14 zou gaan gebeuren want het duel werd afgelast.

Een afgelasting waar men bij Leovardia uiteraard niet blij mee was en wat volgens Dirk-Johan ook voorkomen had kunnen worden. Want ook nu bleek maar weer dat meedenken met de leden niet het sterkste punt van de KNVB is. Leovardia kon daarom met de boot van 14.30 weer terug naar Leeuwarden waarbij de KNVB en de consul van Geel Wit bedankt werden voor het voor de spelers, technische staf en supporters om zeep helpen van de laatste zondag van januari 2014.

Ik weet dat er nu weer criticasters zullen zijn die gaan roepen dat ik niet zoveel moet, zeuren’ richting de grootste sportbond van Nederland. Steeds dat commentaar richting de bond waarom moet dat toch steeds.

Dat, moet’ omdat zaken die als vreemd gesignaleerd worden toch benoemd mogen worden. Dat overkomt Puurvoetbalonline namelijk ook en wat ik prima vindt. Het ergens niet mee eens zijn of een fout constateert mag genoemd worden. Dan is het aan mij om daar mijn voordeel mee te doen of het als niet gelezen te beschouwen.

Misschien vecht ik als enige onder alle sport en voetbalsites wel als een, Don Quichotte’ tegen de windmolens van de KNVB. Maar dat moet dan maar want zolang Puurvoetbalonline op internet te lezen zal zijn blijf ik het echter doen, aandacht besteden aan de misstanden die het amateurvoetbal, teisteren’ en die mij een doorn in het oog zijn.