Mijn mening: Ik snap Pelikaan S-trainer Pascal Mulder volkomen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Dat het duel Pelikaan S-KRC afgelast werd zorgde voor aardig wat deining op de sociale media waar ik mij wel iets bij kan voorstellen. Op vrijdagmiddag werd bekend dat het duel Pelikaan S-KRC niet gespeeld zou worden. Een vrachtwagen vol geblesseerde en zieke spelers zorgde er voor dat de Kantens Robben Combinatie niet in staat was om naar Oostwold te komen.
johan

Dat daar door de trainer van Pelikaan S, Pascal Mulder, redelijk geïrriteerd op werd gereageerd kan ik mij goed voorstellen. Los van welke club of het is, het fenomeen van we komen niet omdat we onvoldoende spelers hebben moet door de bond keihard de kop in gedrukt worden.

Een ergernis voor veel teams is steeds weer het geneuzel van, wij kunnen geen team binnen de lijnen krijgen want we hebben teveel ,geblesseerde’ of ,zieke’ spelers. Clubs met soms acht elftallen waar het derde wordt ,afgelast’ omdat het team een tekort aan spelers heeft schijnt in voetballand wonderland bijvoorbeeld normaal te zijn.

Dat Pascal Mulder geïrriteerd was kan ik mij goed voorstellen want hoe je het ook bekijkt, het klopt van geen kant. Nogmaals, ik vind KRC een sympathieke vereniging maar in dit geval zeg ik toch, jammer maar je hebt nog een aantal leden meer. Dan maar een nederlaag met dikke cijfers maar wel voetballen.

Maar dat laatste kan de bond al niet meer eisen want de komende maanden gaan we het circus weer meemaken. Want als de zomertijd eind maart weer ingevoerd wordt dan gaat de ,pretfabriek’ weer open. Dan zijn de bezoeken aan IKEA, tante Kato die 85 wordt en bezoeken aan pretparken opeens veel belangrijker. Dan zijn de voetbalreizen die overal georganiseerd worden een reden om een eigen duel te verplaatsen. Dan worden er weer honderden wedstrijden verplaatst omdat de derde vakantie van het jaar voorrang  krijgt boven een ,lullig’ potje voetbal.  

Scheidsrechter Roelof Luinge vertelde in een reactie aan Pascal Mulder dat dit bij het niveau hoorde waarop hij als trainer acteert. Dit was inherent aan de vijfde klasse volgens Luinge. Ik moet zeggen, zo zout heb ik erwtensoep nog nooit gegeten. Dit is inherent aan de vijfde klasse, wat een onzin want dit is meer inherent van het gemakkelijk afzeggen van de huidige generatie spelers en speelsters.

Blessures, ik vind het allemaal prachtig maar vroeger kwamen ze minder voor dan tegenwoordig. Daar wil ik niet mee zeggen dat vroeger alles beter was maar wel anders. Doordat er tegenwoordig meer te ,beleven’ valt dan in de periode dat ik voetbalde heb ik weleens het idee dat een ,blessure’ soms goed van pas komt.

Maar nogmaals, ik begrijp dat de Pelikaan S-trainer geïrriteerd was/is. Want laten we een ding niet vergeten, er zijn meer collega’s van Mulder die dit weekend gillend ,gek’ worden omdat hun competitieduel ,opeens’ afgelast wordt.