Mijn mening: Ook richting het seizoen '14-15 zal er weer stevig gevloekt worden.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Vorig weekend werd er weer op ruime schaal om het, eggie’ gevoetbald en daar was niet iedereen even blij mee. Want in de dagen er voor kwamen we op grote schaal foto’ tegen van trainingsvelden die een vergelijking met welk moeras glansrijk konden doorstaan.
johan

Maar de KNVB had bepaald dat er in het weekend van 17 en 18 januari gevoetbald moest worden want het WK nadert en dan moeten we qua amateurvoetbal als het enigszins kan wel gereed zijn met de diverse competities. Dat zorgde direct voor, prachtige’ situaties want er waren verenigingen waar op donderdagavond al een streep door wedstrijden ging. Een voorbarige conclusie want ondanks dat de weerprofeten ons redelijk wat regen beloofden viel dat heel erg mee.

Natuurlijk waren de velden zwaar te bespelen want er was de laatste weken in ons kikkerlandje voldoende regenwater gevallen. Regenwater waar dankbaar gebruik van gemaakt werd want een veel gehoord geluid was dat veel teams nog niet gereed waren om aan de tweede helft van het seizoen te beginnen.

Ik weet nog dat Stedum-trainer Leendert Nieborg na het duel tegen VVSV’09 op 14 december 2013 zijn zorg uitsprak over het plan van de bond om op 18 januari 2014 met de tweede helft van het seizoen te beginnen. Nieborg voorspelde spierblessures voor de spelers en de ervaren trainer werd op zijn, wenken’ bediend. In het duel tegen TEO viel Yannick van den Berg namelijk uit met een hamstringblessure waardoor de toch al smalle selectie van Stedum weer wat smaller is geworden. Meerdere trainers spraken dezelfde teksten als Nieborg en er waren die verbaasd waren over bepaalde afgelastingen in hun competitie.

Die verbazing deel ik niet want ik kan mij goed voorstellen dat je als club denkt van laat de bond het maar lekker uitzoeken. Wij zijn nog niet klaar voor de tweede seizoenshelft dus laten wij even, dankbaar’ gebruik maken van de veldomstandigheden.

Maar niet alleen de veldomstandigheden zullen er debet aan zijn geweest dat veel velden op vooral de zondag, onbespeelbaar’ waren. Zondag waren de temperaturen namelijk niet fijn langs de lijn. Dit circus maken we rond januari/februari ieder jaar weer mee en raar is het dat de bond daar maar niets mee doet.

Ze doen er niemand een plezier mee maar toch blijft de bond volharden met het besluit dat er door de amateurs zo snel mogelijk weer gevoetbald moet worden. Bondsbestuurders die deze beslissingen nemen maar zich niet, verlagen’ tot het bezoeken van amateurduels. Die in sommige gevallen zelfs liever als trouwe supporter bij FC Groningen aanwezig zijn en wat mij als ik eerlijk ben niet eens bevreemdt. Want de liefde voor het amateurvoetbal gaat bij sommige bobo’s niet heel erg veel al zijn er ook die je wel met enige regelmaat op de amateurvelden tegenkwam. Ik zeg met nadruk kwam want het is ook bij de KNVB qua structuur veranderd waardoor enkele bestuurders zijn verdwenen. Een verandering van structuur zou misschien ook nieuwe ideeën kunnen oproepen maar ik vrees dat zoiets nog een brug te ver is. Ik vrees dat als het speelschema seizoen ’14-’15 over enkele maanden zal uitkomen er in de amateurvoetbalwereld weer stevig gevloekt gaat worden.