Noordpool C1: Een leuk stel voetballiefhebbers

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

In de maand december was Noordpool C1 het Puurvoetbalonline-jeugdteam van de maand. De spelers kregen een aantal vragen voorgelegd die door de spelers beantwoord werden. Soms voorspelbare maar vaker onvoorspelbare antwoorden waarvan ik het leuk vond om er eens wat opmerkelijke zaken uit te lichten.

1390473558N1016541 629502850403146 179559592 n


Van de dertien aangeschreven werkten twaalf spelers mee en dat is een prima resultaat. De spelers van Noordpool bezoeken trouw de trainingen want bijna niemand had moeite met het combineren van huiswerk en trainingsbezoek. In proefwerkweken of een qua studie drukke periode kan er verder altijd wat met de begeleiders geregeld worden.

Over het drietal trainers/begeleiders, Bert van der Meer, Jos Klip en Geert Jan Zijlstra, zijn de twaalf geïnterviewde spelers zeer tevreden. De oefenstof die aangereikt wordt door de trainers wordt door allen als prettig ervaren omdat alles wedstrijdgericht is.

Wat de posities in het veld betreft is opvallend dat allen wel tevreden zijn over hun positie in het team. Niet een van de jongens gaf echt aan dat hij zijn positie helemaal niets vond maar dat hij zijn voldoening haalde uit de plaats die hij in Noordpool C1 bezet.

Verder zijn de voetballers van Noordpool C1 niet allemaal al van de F-Junioren lid van Noordpool want als andere verenigingen komen onder andere de namen van Corenos, Muntendam, Viboa en ZEC. De reden om voor Noordpool te kiezen kwam voor uit een verhuizing of het feit dat er binnen de eerdere verenigingen geen team was voor de desbetreffende speler of dat er gekozen werd om dichter bij huis te gaan voetballen dan in bijvoorbeeld Winsum bij Viboa.

Door allen wordt Noordpool als een warme gezellige en leuke club gezien maar worden de wedstrijden van het eerste elftal niet door allen frequent bezocht omdat er naast het voetballen ook interesse voor andere hobby’s is.

Op de vraag waar de spelers een dag mee wilden ruilen viel de keuze een paar keer op Christian Ronaldo maar ook was Louis van Gaal in beeld als waar iemand wel een dag mee wilde ruilen. Maar bijzonder was ook dat er waren die met niemand wilden ruilen.

Wat de kleur van de voetbalschoenen van de spelers was werd ook gevraagd en zwart was niet de kleur die overheerste. Een breed scala aan kleuren trok namelijk voorbij. Verder zijn de verwachtingen van Oranje in Brazilië niet echt hooggespannen. Allen vinden wel aan dat Nederland een goed team heeft maar dat Oranje wereldkampioen wordt zien ze niet gebeuren.

De eredivisie wordt door een paar spelers niet gevolgd en verder kregen we uit de antwoorden het beeld van wat we al wisten. De eredivisie is ook dit jaar een competitie waar niet te voorspellen is wie er kampioen gaat worden. Vitesse en Ajax werden vaak genoemd en een enkeling hoopte op FC Groningen.

En verder was op kunstgras of op natuurgras spelen was ook een thema en bij de twaalf spelers won kunstgras het van natuurgras.

Allemaal vragen aan de spelers van Noordpool C1 en wat het beeld geeft van een team wat een grote trainingsopkomst kent en wat wil aannemen van hun trainers. Verder zijn ze qua keuze van de voetbalschoenen, modegevoelig’, spelen ze graag op kunstgras en hebben ze het bij Noordpool prima naar hun zin.