Een rondje langs de velden van SV Bedum met een bevlogen voorzitter en een ,uit-legioen''

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een rondje langs de velden van was een leuke rubriek die eigenlijk door mijn eigen schuld een beetje naar de achtergrond verdween. Zaterdag bedacht ik mij opeens dat het rondje weer terug moest komen want nog steeds maak ik leuke, bijzondere en opmerkelijke dingen mee tijdens mijn bezoeken aan de voetbalvelden in Noord-Groningen.
johan

Zondag 19 januari ging de reis naar Bedum waar het duel SV Bedum-Kloosterburen gespeeld zou worden. Een wedstrijd met een speciaal tintje want voor het eerst zou ik het nieuwe tenue van SV Bedum kunnen bewonderen. Want in de toekomst zal er in Bedum in het paars/zwart gevoetbald worden waarbij een ding wel duidelijk zal zijn, de meningen over de kleurencombinaties zal altijd een punt van discussie blijven.

Waar we een dag eerder nog in lenteachtige weersomstandigheden langs de lijn stonden was zondag duidelijk anders. Een koude gure wind zorgde er voor dat mijn pet weer uit de kofferbak van de auto getoverd moest worden. Want je kunt wel eigenwijs zijn en denken dat je geen hoofddeksel nodig bent maar dat gaan we maar even niet meer doen.

Ondanks de kou was het verder fijn langs de lijn want het aantal bekenden was groot. Een van de toeschouwers was Auke Birza die tot zijn verrassing zag dat het duel van, zijn’ Nieuw Roden tegen Zuidlaarderveen was afgelast. Ook de vaste groep voetballiefhebbers was weer aanwezig en de onderlinge gesprekken leverde weer voldoende stof tot nadenken op.

Verder liep ook Ron Bolt op het sportcomplex in Bedum en de voorzitter van Kloosterburen is iemand zoals ik een voorzitter graag zie, altijd bezig met de club, kijken in de keuken bij een andere vereniging om op die manier je als vereniging te verbeteren, realistisch, maar vooral supporter.

Dat is Ron ten voeten die als oud-spits zondagmiddag graag twintig jaar jonger had willen zijn. Twintig jaar jonger omdat hij in die periode een veel scorende spits van Kloosterburen was. En dat was zondag nu net het probleem want Kloosterburen scoorde, ondanks de vele kansen die het creëerde, helemaal niet.

Natuurlijk werd er grappen gemaakt in de trend van, we moeten de, transfermarkt’ op voor een scorende spits. En uiteraard moest de voorzitter ook lachen maar even later was Ron Bolt weer de realist toen hij zei, allemaal prachtig dat er spelers van buitenaf komen maar als dat er teveel zijn gaat dat vroeg of laat tegen je werken.’’

Dat zijn de dingen die het bezoek aan een amateurcomplex mooi maken en wat ook geldt als je iedere keer weer de supportersschare van Kloosterburen ziet. Dit seizoen staat alleen het onderlinge treffen tussen Bedum en Kloosterburen in de vierde klasse C op het programma. Daarom is de kans groot dat ik het, uit-legioen’ van de Noord-Groningers dit seizoen niet meer zal tegenkomen. Maar gistermiddag trof ik het, legioen’ wel en ik moet zeggen, als er honderd bezoekers in Bedum waren dan kwamen er tachtig uit Kloosterburen of zijn omliggende dorpen. Aantallen waar menig amateurclub jaloers op kan zijn maar die in Kloosterburen normaal zijn en waardoor ook dit rondje rond de velden van Bedum weer een bijzonder rondje werd.