Je blijft niet ,gewoon' weg

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zaterdagavond wordt in Leek om de zogenaamde Supercup gespeeld. Dan zullen de winnaars van de diverse zaalvoetbaltoernooien onderling uitmaken wie zich de beste van alle winnaars mag noemen.
johan


Er is, voordat er ook maar een bal getrapt is, al het nodige te doen om dit evenement want als Pluvius zich een beetje koest houdt dan wordt er dit weekend op grote schaal weer op het veld gevoetbald.

Dat laatste is nu precies waar de schoen wringt want het zou best eens kunnen dat een of meerdere ploegen niet komen opdagen tijdens deze editie van de Supercup. Ploegen die misschien niet komen opdagen omdat ze het qua tijd niet gaan halen of die het na een middagje voetballen wel prima vinden. Ik zeg niet dat het laatste ook zo is maar je leest weleens wat.

Niet opkomen zou jammer zijn voor de organisatie die dan weer moet sleutelen aan het programma om tot een soepel verloop van het toernooi te komen. Maar als ik eerlijk ben, als organisatie zo ik er maar ernstig rekening mee houden.

Vreemd is het echter wel want de deelnemende ploegen wisten dat als ze hun, eigen’ toernooi zouden te winnen er nog een toetje in de vorm van de Supercup zat aan te komen. Ze wisten ook dat als datum 18 januari vaststond en dat er dan iets geregeld moest worden om in Leek aanwezig te zijn. Dat begreep de winnaar van de vorige editie van de Supercup, VEV’67 wel. In overleg met SV Bedum werd de thuiswedstrijd tegen de Bedumers met een uur vervroegd zodat iedereen keurig op tijd in Leek kan zijn.

Als je het op die manier kunt regelen dan is dat een prima oplossing en anders moet de derde helft even wat korter om je nog even voor te bereiden op iets waar je als winnaar van een groot zaalvoetbaltoernooi voor uitgenodigd bent. Dat moet toch een eer zijn dat je op het, kampioenenbal’ uitgenodigd wordt en dat je dan je krachten mag meten met de andere winnaars.
Daarom hoop ik oprecht dat alle winnaars zaterdagavond in Leek acte de présence geven tijdens de Supercupeditie 2014 want er is geen organisatie die verdiend dat teams maar ,gewoon’ wegblijven.