Het Puurvoetbalonline-sterrenteam 2013.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het idee lag er al maar door de ziekenhuisopname van Martine verdween het even naar de achtergrond. De rubriek het, sterrenteam van … ‘ moest weer nieuw leven ingeblazen worden. De rubriek is namelijk te leuk om daar niets mee te doen en vandaar dat vandaag de, aftrap’ van de rubriek het sterrenteam van.

               logo

In de eerste aflevering komt mijn sterrenteam 2013 aanbod wat niet betekent dat het alleen voetballers uit het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant zijn. Het zijn ook niet allemaal spelers die speciaal moesten uitblinken maar die op mij een speciale indruk hebben achtergelaten en daardoor in aanmerking komen voor het Puurvoetbalonline-sterrenteam 2013. Een team wat voor dit speciale geval bestaat uit zowel junioren als senioren.

Doel: Tobias Top. Tobias speelt in de D2 van Gorecht en is een keeper met passie. Een, echte’ zoals ze dat zeggen. Een keeper die er alles voor over heeft om goed te presteren. Een doelman die oprecht baalt van een tegengoal en die na een 2-2 met tranen in zijn ogen van het veld afstapt en zegt, die laatste goal had ik moeten hebben. Dat was niet de waarheid maar de toen nog 11jarige doelman was niet op andere gedachten te brengen. Dat moment en die opmerking was voor mij voldoende om Tobias in mijn sterrenteam te kiezen.

Rechtsachter: Ryan Hageman. Ryan voetbalt in SV Bedum F1 en is verdediger van beroep. Een verdediger die je twee keer tegen komt en op het moment dat je denkt, dit is klaar zijn ze er weer. Een terriër waar je als aanvaller helemaal raar van wordt. Maar aanvallende kwaliteiten heeft hij ook en wat hem tot een moderne verdediger maakt die het nog ver kan schoppen.

Centrale verdediger: Anton Mulder. Anton is ondanks zijn 24jaar al jarenlang een vaste waarde binnen het 1e elftal van De Heracliden. Een centrale verdediger waar je als aanvaller van denkt, dit wordt geen gemakkelijke middag. Dit worden negentig minuten vol aan de bak zoals veel spitsen al hebben ondervonden. Daarom een plaats in het Puurvoetbalonline- sterrenteam voor Anton.

Centrale verdediger: Jaap Tuma. Jaap voetbalt voor het eerste elftal van VVSV’09 en het mooie van Jaap is dat hij alle stormen overleeft. Want vaak is er al gezegd dat Jaap maar een stap terug moest doen omdat de iets naar corpulent neigende voetballer over zijn top was. Maar het karakter van Jaap stond een stap terug in de weg en vandaar dat de routinier nog wekelijks zijn partijtje in het eerste elftal van VVSV’09 meevoetbalt.

Linksback: Bard Dekker. De linksback moet wel op die positie geboren zijn want bij alle duels die ik de laatste jaren van Stedum gezien heb stond Bard linksback. Geen moeilijk doenerij maar gewoon dat brengen van trainer en team van je vragen is een typering die bij de linkervleugelverdediger past. Met zijn 36 jaar is Bard de routinier in het team van Leendert Nieborg maar hem zien voetballend komt er nog geen einde aan zijn loopbaan in het eerste elftal van de Stedumers.

Rechtermiddenvelder: Sybolt Lindenbergh. De kilometervreter van Eenrum want Sybolt is er een die meer dan het gemiddeld aantal kilometers maakt als voetballer. Die kwaliteit heeft hij van zijn vader Johannes overgenomen maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Johannes een betere voetballer was dan zijn zoon. Maar iedere keer weer heb ik respect voor Sybolt zijn tomeloze werklust wat het voor een trainer niet lastig maakt om hem op te stellen.

Verdedigende middenvelder: Jasper Simmeren. Jasper speelt in Gorecht D2 en is een voetballer die op jonge leeftijd al weet wat verdedigen inhoudt. Die weet dat je dan geen gekke dingen moet doen maar het simpel moet houden. Op 11 jarige leeftijd is dat bijzonder en daarom voor Jasper een plaats in het Puurvoetbalonline-sterrenteam 2013.

Aanvallende middenvelder: Rafael Bianco. Rafael, spelend voor Pelikaan S is een stylist pur sang wat ik al zag tijdens het duel ZEC-Pelikaan S. Een geweldige voetballer wat hij ook liet zien op het Leekstervoetbalgala en daarom mocht, de gentleman’ niet ontbreken in mijn sterrenteam.

Linkermiddenvelder: Thomas van Weringh. In de D2 van Gorecht voetbalt hij linksbuiten maar als liefhebber van het 4- 4-2 systeem komt Thomas in het sterrenteam als linkermiddenvelder terecht. Dat is geen probleem voor de linkspoot wat een prachtige voetballer om te zien is. Een talentje in dop maar wat er vroeg of laat gaat uitkomen.

Spits: Neil Judkins. Neil voetbalt ondertussen weer voor het derde van VIBOA maar vorig seizoen kwam hij nog een aantal duels uit voor VIBOA. Puur op karakter speelde hij een belangrijke rol voor het eerste elftal van de zaterdagclub uit Winsum met als hoogtepunt het duel tegen HZVV. In dat nacompetitieduel scoorde hij vier keer en vandaar dat Neil Judkins niet mocht ontbreken.

Spits: Bert Mennes. Een echte allrounder mag je de voetballer van Kloosterburen wel noemen want Bert Mennes is echt op alle posities inzetbaar. Verdediger, middenvelder, spits het maakt de lange voetballer niet uit waar trainer Willem Pettinga hem opstelt. Maar een extra kwaliteit rechtvaardigt de keuze voor Bert helemaal want een strafschop voor Kloosterburen betekent een goal. Want Bert Mennes mag met recht strafschoppenspecialist genoemd worden.