Johannes Kalfsbeek de eerste winnaar geworden van het spel Puurvoetbalonline Topcompetitie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Johannes Kalfsbeek uit Marum is de eerste winnaar geworden van het spel Puurvoetbalonline Topcompetitie. Een spel waarbij het publiek en deelnemers aan het leekstervoetbalgala 250 euro konden verdienen.

        Johannes Kalfsbeek winnaar cheque van 250 euro

Het werd spannend voor de vier deelnemers die nog in de race waren voor de door dakdekkerbedrijf Hans Top, www.hanstop.nl , beschikbaar gestelde 250 euro. Maar door de successen van, zijn’ Marum werd dé reporter uit Marum de grote winnaar.

Een winnaar die ik dat van harte gun, wat ook voor de anderen geldt maar Johannes is toch even specialer. Ik ben een grote fan van Johannes omdat hij staat voor wat ik met Puurvoetbalonline wil zien. Puur in het amateurvoetbal zijn en wat Johannes Kalfsbeek is. Iemand die vrijwilliger bij SV Marum is en, zijn’ Marum achterna reist naar oorden waar hij en zijn maten nog nooit eerder zijn geweest om zijn verslagen te schrijven. Dat is mooi als iemand dat doet en daar alle ruimte voor krijgt van zijn lieve Tineke. Een partner die begrijpt dat de roep van het groene gras voor een liefhebber uit de categorie waar haar man toe behoort onweerstaanbaar is. Die weet dat de roep van het groene gras een te grote werking heeft waar de ware voetballiefhebber geen weerstand aan kan bieden.

Tijdens de finale zag ik ze aan de overkant zitten. Vader en moeder Kalfsbeek kijkend naar zoon Harke die met Marum tegen Fc Grootegast op een 2-0 achterstand kwam. Bloed, zweet en bijna tranen werd het op de tribune maar opeens was daar de blijdschap toen Harke de 2-1 scoorde. Bijna, gek’ van vreugde werden ze toen het slangenmens van Marum, Harke Kalfsbeek, er in de slotseconden 2-2 van maakte. En bijna waren daar de vreugdetranen toen Marum de strafschoppen beter nam dan een groot verliezer, Fc Grootegast.

Maar de eerste winnaar van de eerste editie van de Puurvoetbalonline Topcompetitie toonde zich even later groots door bij de prijsuitreiking bekend te maken dat hij het geld zal schenken aan een goed doel. Dat verraste mij niet want we kennen elkaar al een tijdje en ik weet zeker dat ik weet naar welk doel de 250 euro heen zal gaan want op een van de eerste dagen hebben we het daar samen nog uitgebreid over gesproken. Toen deden twee vijftigers met passie voor het voetbal een uitspraak, bij zoveel leed is voetbal maar bijzaak.