Aalderd Duinkerken en Ina van der Klei voetbalman en voetbalvrouw 2013 voor Puurvoetbalonline

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Vorige week was daar het artikel over mijn sportieve hoogtepunten 2013. Geen verkiezing want die worden er al voldoende georganiseerd. Daarnaast deed ik sinds de oprichting van Puurvoetbalonline altijd de voetbalman en voetbalvrouw van het jaar. Dat deed ik nadat het voetbalseizoen afgelopen was maar dit jaar besloot ik het aan het einde van het kalenderjaar te doen. Ik weet niet waarom laten we maar zeggen dat ik dat op gevoel deed

 


1388824375N539775 10202601650866191 1700555468 n


De voetbalman van het jaar werd al snel duidelijk dat kon er maar een zijn. Binnen de voetbalwereld kennen we ze allemaal de winnaars die steeds weer op krabbelen nadat een verschrikkelijke blessure of ander leed er voor gezorgd heeft dat iedereen het gevoel had, die keert niet meer op de velden terug. Dat zijn personen die over een portie karakter beschikken waar je alleen maar diep respect voor kunt opbrengen.

Op 30 november speelde Corenos het uitduel tegen De Vogels. De ploeg uit Roodeschool stond met 2-1 achter en de extratijd was al aangebroken. Niemand van Corenos gaf nog een stuiver voor de kansen van de Roodeschoolsters want er kon ieder moment afgefloten worden. Maar opeens was daar Aalderd Duinkerken die in de 95e minuut de 2-2 op het scorebord schoot. Aalderd Duinkerken, die samen met zijn Marielle en zijn zoontje Daan verder moeten na het verlies van Maran en Karlijn. Een drama wat zijn weerga niet kent maar een voetballer waar trainer Erik Zuidema die avond van 30 november van zei: ’Ik gaf er geen stuiver meer voor maar dan komt de klasse van en winnaarsmentaliteit bovendrijven en scoort hij toch nog de 2-2. Die uitspraak van Erik typeert Aalderd ten voeten uit want als trainer stel je Aalderd Duinkerken altijd op. Daarom is Aalderd Duinkerken mijn voetbalman van het jaar 2013 geworden.

1388824409N1381897 249938551824928 1927255452 nVoor wat betreft de voetbalvrouw van het jaar was ik er eigenlijk snel uit ondanks dat ze slechts zijdelings in de voetbalsport actief is. Zoals iedereen weet kan een vereniging niet zonder vrijwilligers. Mannen, vrouwen velen dragen hun steentje bij om wat voor een vereniging te betekenen. Gastvrouwen, barpersoneel, jeugdleidsters, bestuursleden betekent dat dames ruimschoots in de voetbalwereld vertegenwoordigd zijn. Een prima zaak want zonder al deze dames zou het een stuk minder op de velden, bestuurskamers en kantines zijn. De voetbalvrouw van het jaar 2013 is voor Puurvoetbalonline Ina van der Klei die bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal van Kloosterburen de opstellingen en tussenstanden omroept. Iedere keer weer als ik bij Kloosterburen op bezoek ben heb ik respect voor de wijze hoe Ina zich voorbereidt. Bijna op het professionele af mag je wel zeggen want dat is waar ze voor staat. Lastig uitspreekbare namen worden door haar geoefend voordat het moment daar is want het moet en het zal netjes naar buiten gebracht worden. Een vorm van perfectionisme die mij enorm aanspreekt en waar ze een waardige gastvrouw van de v.v. Kloosterburen mee is.