Mijn mening: Ik ben het wel met de voorzitter van v.v.Hoogkerk eens.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Als je gestraft wordt voor iets waar je niets mee te maken hebt gehad is dat merkwaardig, frustrerend en ergens ook niet te begrijpen. Op dit moment zijn in de vierde klasse C zondag VVK en Farmsum uit de competitie genomen en waar aardig wat verenigingen de dupe van zijn geworden.
johan

Een van de verenigingen is de v.v. Hoogkerk en voorzitter Ronny Melessen was dan ook bepaald niet blij met de straf die door de KNVB aan beide verenigingen was opgelegd. ‘Naast het sportieve gedeelte waarin we zes punten zijn kwijtgeraakt speelt er voor ons nog een ander verhaal. Wij hebben tegen zowel Farmsum als VVK een uitwedstrijd gespeeld. Dat betekent dat we na de winterstop gewoon twee thuiswedstrijden minder hebben. Dat zorgt er voor dat we ook nog eens financieel gedupeerd worden. Als ik namelijk alles bij elkaar optel dan gaat ons dat zeker 1000 euro aan inkomsten schelen. Voor een vereniging als Hoogkerk is dat veel geld en waar wel heel erg gemakkelijk aan voorbij gegaan wordt. Laat een ding duidelijk zijn, als er excessen op de velden gebeuren moeten er zware straffen volgen maar naar mijn idee slaan we nu een beetje door. Persoonlijk had ik liever gezien dat beide teams op nul punten waren gezet zodat we wel een volwaardige competitie hadden gehouden. Want als het zo blijft, want ik begreep dat beide clubs waarschijnlijk in beroep gaan, zoals het besloten is kan ik daar vanuit het oogpunt van rechtvaardigheid geen vrede mee hebben.”

Een duidelijke mening van de voorzitter van Hoogkerk waar als je daar eens goed over nadenkt geen speld tussen te krijgen is. Clubs bestraffen voor iets waar ze part nog deel aan hebben is inderdaad vreemd. Maar wordt er gezegd, de clubs weten allemaal dat zoiets zou gaan gebeuren maar waarvan ik dan denk, dat wisten Farmsum en VVK ook. Die wisten dat als er geen namen van de boosdoeners genoemd werden er zware sancties konden volgen. Als we de media mogen geloven hebben beide verenigingen de KNVB geen namen gegeven zodat de bond dacht, wie niet horen wil moet maar voelen.Voor de overige verenigingen in zondag 4C zijn er twee stevig gedupeerd doordat ze zes punten moeten inleveren. Er zijn er die vier punten zijn kwijtgeraakt en er is een vereniging die lacht zijn voetbalbroek aan flarden doordat het maar een punt hoefde in te leveren.

Een krankzinnige situatie waar, en terecht, de preses van Hoogkerk zijn schande over sprak. Dat doet Melessen hopen dat de straf omgezet wordt in een stevige puntenaftrek voor beide teams. Want in zijn ogen is dat de enige manier om de competitie op een eerlijke manier uitgespeeld kan worden. ‘Als het een puntenaftrek zou worden voor VVK en Farmsum zouden we namelijk een volwaardige competitie houden waarbij de beide verenigingen maar moeten zorgen dat ze uit de gevarenzone komen. Nu is er voor sommige andere clubs een situatie gecreëerd waardoor ze in een positie zijn belandt die niet door sportieve resultaten tot stand is gekomen. Dus wat betreft denk ik dat we niet moeten onderschatten wat het uit de competitie halen van teams voor gevolgen kan hebben. Wat ik eerder ook zei, geweld op het veld hoort niet en moet stevig aangepakt worden maar we moeten uitkijken dat ploegen die er niets mee te maken hebben ook voor gestraft worden.”