Ik gun burgemeester Marijke van Beek geen kudde meehobbelende meelopers

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Ik hoop dat het vanavond rustig blijft in Warffum of Usquert maar eigenlijk vrees ik het ergste voor de bewoners van een van beide dorpen.
johan

Ik gun de burgemeester van de gemeente Eemsmond, Marijke van Beek een rustige zondag en wat ook geldt voor haar wethouders. Maar helaas denk ik dat het wel eens anders kan gaan worden en ze misschien wel de ME moet inschakelen want er is een hele vreemde tendens gaande in voetballand wonderland. Een tendens waar je van denkt, wie is er nu zo dom om datgene te doen wat hele volksstammen aan, supporters’ voor jou al hebben gedaan. Want we hebben met een nieuw, fenomeen’ te maken. De, ik wacht de spelersbus op’ supporter heeft namelijk zijn intrede gedaan in voetballand wonderland.

Als je tegenwoordig een duel in de eredivisie verliest als uitspelende vereniging dan komen de supporters in actie. Dan wordt de spelersbus opgewacht want de, kenners’ willen even weten hoe het kan dat hun favorieten een uitduel hebben verloren. Gisteravond zag ik een paar flitsen voorbij komen van het duel NEC-Roda en ik moet zeggen de snelle voorsprong voor Roda zorgde voor euforie bij de Limburgers. Dat zal in de kroegen in Kerkrade niet anders zijn geweest want ook daar zullen de half liters in een stevig tempo naar binnen gegooid zijn.

Drank in de man wijsheid in de kan is een uitspraak waar de Limburgers wel wat mee kunnen want NEC won, onder toeziend van oud-trainer Alex Pastoor die als analist mocht vertellen wat zijn opvolger allemaal fout deed, uiteindelijk met 4-3 van Roda. Dat zorgde er voor dat er een vijftal leiders en145 meelopers, want zo werkt dat tegenwoordig, even na middernacht verhaal kwamen halen toen de spelers bus bij het stadion arriveerde. Een week eerder hadden we dat circus bij PEC Zwolle ook al meegemaakt, en ook alle andere clubs zijn op dat gebied al aan de beurt geweest.

Bijna alles wat de kop opsteekt in het betaald voetbal wordt door het amateurvoetbal overgenomen en dus ben ik bang dat het vanmiddag bijvoorbeeld in Warffum of Usquert weleens uit de hand kan lopen. De, witten’ hoeven niet te proberen om zonder punten uit het naburige Warffum terug te keren want ze zullen warm te ontvangen worden. Want de oudere inwoners van Usquert, waar de mannen jarenlang in het eerste elftal van de withemden hebben gevoetbald pikken het niet langer. Die willen bij een nederlaag weten waar de oorzaak van het falen ligt. Maar ook in Warffum zal de druk gevoeld worden want de woningen van de spelers zullen bewaakt moeten worden als de thuisploeg vanmiddag om half vijf met lege handen zal staan. Want ook in Warffum zijn ze er klaar mee als de geelhemden verliezen en zal alles gemobiliseerd worden om de selectie en technische staf te wijzen op het falen tegen de buren uit Usquert.

Natuurlijk is het bovenstaande over Warffum en Usquert gekkigheid. Gekkigheid om aan te geven wat een belachelijke vertoning de, supporters’ in het betaalt voetbal er tegenwoordig van maken door als kuddedieren een spelersbus op te staan wachten. Een actie waar ze eens te meer mee bewijzen dat de gemiddelde, supporter’ geen kloten van het spelletje begrijpt maar alleen maar als een meeloper met de meute mee hobbelt.