Damesteam Regio Noord Groningen zou uit twee teams moeten bestaan

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het damesvoetbal in onze regio is van een nieuwe impuls voorzien. Henk Alssema, tweede trainer van Viboa, en Harry Torrenga besloten de handen ineen te slaan om te komen tot een damesselectie waar mee getraind en oefenduels mee gespeeld zullen worden.

1386689731NDAMES

De selectie bevatte een diversiteit aan speelsters maar vreemd was wel dat bepaalde clubs in de selectie die woensdag 11 december tegen de dames van Pel niet vertegenwoordigd waren. Een van de reden is, zo werd mij door een trainer verteld, dat speelsters wel voor een selectie willen voetballen waar de onderlinge kwaliteiten niet heel erg groot zijn. De trainer kwam ook direct met een oplossing voor dat probleem en die luidde als volgt. ‘Als je een selectie als deze op wilt zetten moet je tot twee categorieën komen, een groep die in de tweede en derde klasse uitkomt en een categorie die in de vierde en vijfde klasse voetbalt. De laatste groep laat je duels tegen een sterke derdeklasser of een tweedeklasser spelen en de tweede en derdeklassers laat je tegen een eersteklasser of hoger spelen. Beide teams spelen onder een bepaalde weerstand en vanuit de groep vierde en vijfdeklassers kun je soms een of twee talentvolle speelsters met het,1e team’ mee laten spelen. Op deze wijze maak je het voor iedereen aantrekkelijker en waarbij je via de clubcoaches gericht kunt selecteren. Want via een inventarisatie bij clubs en eigen scoutingswerk komt een technische staf in mijn optiek tot een juiste keuze. Daarom ben ik er ook geen voorstander dat voor een selectie uit speelsters van de tweede t/m vijfde klasse gekozen wordt omdat het kwaliteitsverschil gewoon veel te groot is. Ik wil hier niet een goed initiatief onderuit halen maar geef hiermee alleen maar aan waar het in mijn ogen beter kan en waar het damesvoetbal in onze regio zeker bij gebaat zal zijn.”

Duidelijke woorden van een trainer/coach, die al een tijdje in het damesvoetbal rondloopt, waarvan hij hoopt dat de technische staf van het damesteam Regioteam Noord Groningen dit als opbouwende kritiek.’ Dat is wel mijn insteek omdat elk initiatief om het damesvoetbal te promoten als positief gezien moet worden.”