Merkwaardig: Ze hebben de voetbalschoenen al aan....

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een nieuwe rubriek op Puurvoetbalonline is de rubriek met als naam, merkwaardig. Een rubriek die zal gaan over zaken die Puurvoetbalonline of de bezoekers van de site die het amateurvoetbal in de Provincie Groningen promoot worden opvallen en waar in deze rubriek aandacht aan wordt besteed.


naamloos

Als je als bijna 57 jarige al vijftig jaar op de voetbalcomplexen rondloopt dan moet het een keer gebeuren dat je je niet meer verbaasd. Dan komt er een dag dat je denkt, nu heb ik alle,gekkigheid’ wel  gezien. Maar iedere zaterdag, of zondag, is het weer raak want ook zaterdag zag ik weer iets waar ik van dacht, er is geen trainer of leider die dit op welke cursus geleerd heeft.

Als  ik op een sportcomplex aankom dan kan het weleens gebeuren dat je tegelijkertijd met en van de bezoekende teams arriveert. Dat was zaterdagmorgen ook het geval en ik moet eerlijk zeggen, ik viel van verbazing bijna ondersteboven.

Het team arriveerde ruim drie kwartier voor de wedstrijd op het complex en dat was een uitstekend tijdstip. Alle spelers keurig in het pak, schoentjes aan en de tasjes over de schouder, kortom het zag er keurig uit. De zin hierboven is echter bullshit want het team zag er helemaal niet keurig uit want ze kwamen in wedstrijdkleding, en met de voetbalschoenen vastgestrikt, de auto’s uitrollen.

Als, vreemde’ ga je natuurlijk niet tegen de leiders zeggen, waar zijn jullie mee bezig want voordat je het weet raak je in een discussie verzeilt die je op zeker gaat winnen. Voetballers die al ruim anderhalf uur voor een wedstrijd hun voetbalschoenen gestrikt hebben, en het is de eerste les op iedere jeugdbegeleiders-cursus, doe dat nooit. Doe dat nooit omdat zoiets niet goed is voor de doorbloeding van de voeten en wat helemaal geldt voor de voetbalschoenen c.q. balletschoenen van tegenwoordig.

Maar de jeugdige voetballers liepen dapper op hun, pantoffels’ rond te stappen van parkeerplaats naar de kantine waar ze niet naar binnen mochten. Want, en dat geldt bij veel verenigingen, daar kom je met voetbalschoenen niet in. Een terechte maatregel want je zult als vrijwilliger op een regenachtige zaterdag of zondag dienst hebben en die bende weer weg moet werken.

Ik was wel benieuwd hoe het na afloop ging maar eigenlijk wist ik het antwoord al. Het team dook niet veel later de auto’s weer in. Een nederlaag rijker, het bezweet voetbaltenue nog aan en de voetbalschoenen....ze  zaten nog keurig gestrikt om de voeten……