Ik zie liever een vrouwelijke scheidsrechter dan een broodfluiter

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten


Het steeds meer toetreden van dames in de wereld van het mannenvoetbal gaat niet zonder slag en stoot en waar we op Facebook weer een mooi voorbeeld van zagen

 

johan
De wedstrijd Neptunia-Noordpool werd gefloten door een vrouwelijke scheidsrechter en als ik de teksten op Facebook mag geloven was het huilen met de pet op wat deze dame liet zien. De commentaren waren niet mals en naast dat het fluiten van wedstijden in het amateurvoetbal door dames als niet kunnen werd beschouwd werd het vrouwelijk geslacht ook maar even afgeserveerd. En een scheidsrechter die de moed had om het voor zijn vrouwelijke collega op te nemen werd uitgemaakt voor een persoon die volgens René van der Gijp op 14 jarige leeftijd in een kapperszaak gaat werken.

Tussen de regels las je echter een ding door, veel personen hebben een antipathie tegen vrouwelijke scheidsrechters. Ik behoor niet tot die, club’ want ik ben namelijk geen fan van de heren die als broodscheidsrechter door voetballand wonderland rennen c.q. strompelen. Want laat ik nu net de drie vrouwelijke scheidsrechters die regelmatig in onze contreien fluiten, kennen en ik weet een ding zeker, het plezier dat ze in hun hobby hebben straalt er van af. Dat kan ik niet zeggen van alle mannelijke collega’s want er lopen er rond die puur voor de poen lopen te fluiten.

Gisteren, zaterdag 30 november, was ik aanwezig bij het duel De Heracliden-Lycurgus en scheidsrechter Hettinga had een lastige middag omdat Lycurgus veel commentaar leverde op zijn optreden. Een optreden waar in mijn ogen niet heel veel aan mankeerde of ik heb bij het duel Schiermonnikoog 23 tegen Rottumerplaat 2 staan kijken met als scheidsrechter Piet Stormvogel.

Maar wat een gezeur over een arbiter die niet uitstraalde dat hij een broodscheidsrechter was en wat Marije Deuring, Anita Hadders en Marja Wardenier ook niet zijn. Gewoon een arbiter die plezier in zijn hobby had maar door een paar, kenners’ als een wanproduct van een scheidsrechter werd gezien Dat zal in Delfzijl niet anders zijn geweest want dat viel wel op te maken uit de commentaren die op facebook opdoken

Facebook en Twitter, wat zijn het prachtige mogelijkheden om je mening over zaken te geven die je raken en wat ik dan ook schroom om te doen. Je mening geven over iemand mag in Nederland maar om daar het gehele vrouwelijk deel van onze bevolking bij te betrekken gaat mij te ver. Maar een eigen mening heb ik gelukkig wel want ik hoop dat Marja, Anita en Marije snel veel collega’s van hetzelfde geslacht krijgen want dan kunnen die gasten die het puur voor de centen doen er eindelijk eens uitgeknikkerd worden.