Merkwaardig

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een nieuwe rubriek op Puurvoetbalonline is de rubriek met als naam, merkwaardig. Een rubriek die zal gaan over zaken die als merkwaardig door Puurvoetbalonline of de bezoekers van de site die het amateurvoetbal in de Provincie Groningen promoot worden gezien. naamloos

Zo werd mij eergisteren, donderdag 28 november, de vraag gesteld of ik ook iets merkwaardigs zag aan het competitieverloop in de derde klasse H van het damesvoetbal. Ik kreeg de naam van een vereniging en daar moest ik het mee doen. Via www.voetbal.nl , de officiële uitslagensite van de KNVB, bekeek ik de uitslagen van de bewuste poule en inderdaad ook ik zag iets merkwaardigs. De vereniging waar ik de naam van kreeg had al zijn thuiswedstrijden, op één na, gewonnen en al zijn uitwedstrijden verloren. Navraag leerde dat bij het verloren thuisduel een aangewezen scheidsrechter aanwezig was en de overige thuisduels door een man van de club als scheidsrechter werden begeleidt.

Vreemd in uitduels verlies je van ploegen uit de onderste regionen en thuis win je met gemak van teams die een vooraanstaande rol in de competitie spelen. Dat is merkwaardig en waar ook geen logica in te ontdekken viel of het desbetreffende team moet wel last van een gigantisch uitsyndroom hebben.

Maar dit verhaal staat niet op zich want ik pakte mijn updates van de damesteams die Puurvoetbalonline volgt er eens bij en ik kwam een paar wedstrijdverslagen tegen waarin het damesteam van De Pelikanen en die van De Heracliden behoorlijk benadeeld, lees maar gerust bestolen, werden. Wedstrijden waarbij ook clubscheidsrechters aan de touwtjes trokken waardoor deze duels precies zo verliepen zoals zij het hadden bedacht.

Het verhaal wordt nog merkwaardiger als de trainer van het in derde klasse H uitkomende team na een uitwedstrijd meldt dat hij het thuisduel wel even gaat fluiten. Niet omdat hij de fluit zo graag hanteert, want als trainer ben je liever coach, maar meer om de return in die banen te leidden die hem en zijn ploeg beter bevallen.

Eigenlijk een stuitende opmerking vond mijn tipgever en dat is het ook maar we mogen, gezien de ervaringen die de dames van De Pelikanen en De Heracliden in hun verslag vertelden, dat dit soort, praktijken’ veel vaker gebeurt. De tipgever wilde er eigenlijk mee zeggen, de KNVB kan roepen wat ze willen maar zolang er clubs zijn die dit soort praktijken toestaan is de bond Don Quichotte die tegen de windmolens vecht.

Een duidelijk standpunt waar je alleen maar van kunt zeggen, het is merkwaardig dat er, ondanks het grote verschil tussen de resultaten in uit en thuisduels, er bij de desbetreffende vereniging geen lampje gaat branden hoe zoiets eigenlijk tot stand komt.