Mijn mening: ;Ledigheid is des duivels oorkussen’

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Marc van Meel houdt het voor gezien bij VIBOA was de kop boven een artikel wat ik las op www.tweenul.nl. Een normale kop want in de wereld van voetballand wonderland is het de normaalste zaak van de wereld dat trainers en verenigingen een punt achter hun samenwerking zetten.
JOHANNN

Na twee jaar zullen de wegen van Marc van Meel en VIBOA uit elkaar gaan en, want zo werkt het overal, dat zal door de een als jammer en door een ander met gejuich ontvangen worden. Want laten we het netjes zeggen: je hebt vrienden en ,vijanden’ in het leven.

Dat is voor iedereen gelijk maar toch is het wel prettig als je ,vijanden’ met open vizier strijden en niet zoals op de site waar ik net over sprak anoniem de huidige trainer en een speler van de 1e selectie van de Winsumers schandalig mogen beschadigen. Het is al vaker gezegd, een persoon die niet onder zijn eigen naam een mening durft te geven deugt in mijn ogen van geen kant en als je de twee commentaren leest onder het bericht dan kom je maar tot één conclusie: moet dit nu zo. Is dit nu allemaal nodig, alleen maar omdat een trainer bij een amateurclub vertrekt. Iets wat ook deze winter weer veelvuldig zal gebeuren en wat past binnen de voetbalwereld.

Waar het ene anoniempje praat over het er uit trappen van Marc van Meel spreekt een ander de woorden dat het allemaal de schuld van een bepaalde speler is dat het op dit moment zo slecht gaat met Viboa. Hoewel, wat noem je slecht als een club een bepaalde keuze maakt door niet mee te gaan in het circus van het betalen van spelers. Dan moet je misschien wel tevreden zijn met wat je hebt en weet je als vereniging, dit is ons plafond.

Maar op de man spelen onder een anonieme naam, en ook dat is al vaker gezegd, op Puurvoetbalonline is dat geen thema. Dat zal nooit gebeuren en wat zou het mooi zijn als Tweenul ook zou stoppen met die onzin. Ook die site is opgezet om het amateurvoetbal te promoten en waar ze met sommige onderdelen zeker in slagen. Maar als redactie zou ik mij toch eens achter mijn oren krabben of je commentaren van anonieme schijtbakken wel moet plaatsen. Of je wel moet willen dat bijvoorbeeld Marc van Meel zich niet tegen dit soort kritieken kan verdedigen.

Jammer is het ook voor VIBOA want na een jaar dat het voor een groot gedeelte geweldig ging is opeens het leedvermaak groot nu het bij de Winsumers een jaar wat minder gaat. Opeens gaan er idiote verhalen over het betalen van spelers rond en waarvan ik denk, hoe haal je die onzin in je hoofd. Enkele maanden geleden vertelde een vrijwilliger nog, als er hier betaald wordt dan ben ik weg en dat geldt dan voor meer vrijwilligers.” Een logische opmerking wat bij meer verenigingen zou gebeuren want een vrijwilliger is natuurlijk wel goed maar niet gek. Die gaat in veel gevallen niet zijn uurtjes aan vrije tijd stoppen in een club waar de spelers van het eerste elftal betaald worden, al zijn er vrijwilligers bij andere verenigingen die daar minder moeite mee hebben.
Maar als je als trainer, speler, club of wat dan ook in voetballand wonderland je kop boven het maaiveld uitsteekt, vroeg of laat ben je aan de beurt. Want dat heeft bijna vier jaar www.puurvoetbalonline.nl mij ondertussen wel geleerd, ook in de wereld van het amateurvoetbal ben je in sommige gevallen vogelvrij.

Een trieste constatering maar wel een die op waarheid berust. Want als dit soort commentaren al verschijnen onder alleen maar een bericht dat een trainer na afloop van dit seizoen bij een club vertrekt dan mogen we stellen dat hier personen aan het ,werk’ zijn die voor de volle 100% laten zien wat het gezegde ,ledigheid is des duivels oorkussen’ betekent.