Mijn mening: Godlinze-trainer Peter Ernst heeft helemaal gelijk

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Dat de KNVB geen bond is die met zijn leden meedenkt, is geen nieuw verhaal. Een mooi voorbeeld is het inhaalduel wat Godlinze en v.v. Groningen op dinsdag 19 november moeten spelen.
JOHANNN

Dit duel zou eigenlijk op zaterdag 23 november gespeeld moeten worden maar dan hebben de, Glinsters’ bekerverplichtingen in Zwartsluis waar tegenstander DESZ als volgende bekeropponent wacht. Op www.eemsmondsport.nl las ik het commentaar van Godlinze-trainer Peter Ernst en ik moet zeggen, Ernst verwoordde het ongenoegen wat er binnen Godlinze, en waarschijnlijk ook v.v. Groningen, leeft heel netjes.

Peter Ernst noemde terecht de omstandigheden waaronder die topduel in de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal gespeeld moet worden ronduit belachelijk. Spelen op een oefenveld onder een verlichting die niet toereikend is voor een competitieduel hoe belachelijk kun je het amateurvoetbal maken. Een vreemde beslissing van de bond om op dinsdag 19 november een wedstrijd in te lasten. Want bij een bond waar alles overlegd moet worden met bondscoach Van Gaal zal men toch wel weten dat ook Nederland-Columbia op het programma staat. Dan horen wij toch als brave voetballiefhebbers naar het keurkorps van de KNVB te kijken i.p.v. op een achterafveldje een belangrijke wedstrijd te spelen. Maar nee, de plannen bij de sportbond met het grootste aantal leden van allemaal heeft weer eens schijt aan zijn leden en, ramt’ er gewoon een doordeweekse wedstrijd in.

Vorig jaar was ik getuige van het, spektakel’ rond een inhaalduel van Noordwolde die nog voordat de zomertijd was ingegaan was vastgesteld. Een creatieve oplossing moest er dan wel gezocht worden want om 19.15 uur beginnen aan een wedstrijd op een veld waar geen lichtmasten omheen staan is een lastig verhaal. Daar had men bij de KNVB niet aan gedacht zodat het duel later ingehaald moest worden.

Ik kreeg laats het verwijt dat ik het wel heel vaak niet met maatregelen of regelgeving van de bond eens ben. Daar zit een kern van waarheid in omdat een in een praktijkwereld opgegroeid iemand misschien wel anders tegen zaken aankijkt. Ik pretendeer niet dat ik alles beter weet maar ik snap Peter Ernst heel goed. Dan kom je verder in het bekertoernooi en je als, beloning’ een inhaalduel op een doordeweekse avond door je strot geduwd krijgt. Eigenlijk een schandalige actie en waar de reden mij misschien een klein beetje duidelijk is. Je mag het eigenlijk niet hardop zeggen maar je denkt er weleens aan, zou de WK-koorts nu al toegeslagen zijn in Zeist en op de andere districtsbureaus. Want ,we’ moeten natuurlijk als amateurvoetbal wel op tijd gereed zijn voordat het WK in Brazilië losbarst. Gezien de vele weerprofeten die een, horror ’winter voorspellen denken een paar bureaucraten dat het daarom wijs is om alles wat nu nog gespeeld kan worden ook daadwerkelijk gespeeld moet worden. Dat zorgt er vervolgens voor dat een regelrechte topper in het amateurvoetbal op een doordeweekse avond onder abominabele omstandigheden afgewerkt moet worden. Maar dat maakt de KNVB niet uit want bij de bond is maar een ding heilig en dat is het, heilige’ Oranje van Louis van Gaal en waardoor het amateurvoetbal weer naar de pijpen van een bond met, Seppie Blatter-trekjes’ moet dansen.