FC LEO wint De Marne penaltybokaal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Vrijdag 1 november was sportpark Westerklooster de, ArenA’ waar de 5e editie van, De Marne Penaltybokaal werd gehouden. Een strijd tussen VVSV’09, Eenrum, FC LEO en Kloosterburen. Na een felle strijd wist uiteindelijk FC LEO voor de eerste keer beslag te leggen op de felbegeerde wisselbeker zodat dit evenement in 2014 in Leens georganiseerd zal worden.
FCLeo

Onder prima weersomstandigheden werd vrijdagavond de 5e editie van De Marne Penaltybokaal in Kloosterburen georganiseerd. Waar het overdag eigenlijk de gehele dag regende werd er richting de avond wat meer opklaringen zichtbaar waardoor er redelijk wat toeschouwers op het evenement waren afgekomen. Toeschouwers die een felle strijd zagen tussen de jeugdafdelingen van de verenigingen uit de gemeente De Marne. Een strijd bij met de jongste leeftijdscategorie begon en zou eindigen met de oudste jeugd van de verenigingen.

Dat betekende een groot aantal strafschoppen dat er door de spelers en speelsters van de vier verenigingen op doelman Patrick Hiemstra werden afgevuurd en waarvan gezegd moet worden dat de jonge keeper regelmatig kansloos was. Dat lag overigens niet aan de kwaliteiten van de jonge keeper maar meer aan de wijze waarop de strafschoppen ingeschoten werden.

Nadat de F, E en D-junioren hun series hadden afgewerkt bleek dat Eenrum en FC LEO aan de leiding gingen waarbij het al raar moest lopen als een van deze twee verenigingen er niet met de wisselbeker vandoor zou gaan. Maar het werd spannend in Kloosterburen waar de oudere jeugd veel onderlinge strijd leverde in de strijd om De Marne Penaltybokaal. Nadat alle spelers en speelsters hun penalties hadden genomen stonden beide clubs op 13 raak geschoten strafschoppen. Een extra ronde, waarin de jeugdspelers van beide verenigingen ieder een strafschop mocht nemen, moest vervolgens uitkomst brengen en in deze barrage bleek FC LEO over de sterkste zenuwen te beschikken zodat de wisselbeker voor de eerste keer in de historie van dit evenement bij de voetbalvereniging in Leens in prijzenkast zal staan.

Een prijs waar men in Leens uiteraard blij mee was maar nog meer blij was FC LEO-bestuurslid Eddie Tammens met het een evenement dat in 2014 in Leens zal worden georganiseerd. ‘Evenementen als deze moeten we als verenigingen in De Marne in stand houden. Als zoiets verdwijnt, komt het namelijk niet meer terug en dat zou gewoon erg jammer zijn. Wellicht zou je in de toekomst nog aan een uitbreiding qua programma kunnen denken maar daar hebben we nog ruimschoots de tijd voor om daar eens over na te denken.