Mijn mening: Maar even geen voetbal meer voor Amboina 1

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Wat er ook geroepen wordt en met welke maatregelen de KNVB ook komt het geweld binnen en buiten de lijnen gaat maar door. Want zondag 27 oktober liep het in Zeijen volledig uit de hand bij het duel SVZ-Amboina.
JOHANNN


SVZ heb ik vorig seizoen in de nacompetitie zien spelen en verder spreek ik trainer Albert Noord regelmatig als het om een belverslag voor de Oostermoer gaat. Daarom was mijn aandacht ook direct gericht op het bericht dat de grensrechter van SVZ, Ab van Hinte, en speler Zhe An Ooi gemolesteerd waren door een speler van Amboina. Een schandalige daad waar Van Hinte en Ooi aangifte bij de politie voor hebben gedaan. Een terechte actie maar dat is ook de actie van het bestuur van Amboina die de bewuste speler en een medespeler die zijn handjes en voetjes ook niet thuis kon houden per direct geroyeerd hebben. Een actie die alleen maar waardering verdiend want je zult maar bestuurslid zijn en veel vrije tijd in je club steken. Dan wordt je toch een keer moedeloos van het gedrag van de zich voetballer noemende tijdbommen die binnen je club rondlopen. Bij sport hoort emotie roepen we allemaal en dat klopt als een bus. Er wordt gejuicht, gevloekt en sommige gevallen staan zowel spelers als ook supporters weleens met een rood hoofd van opwinding tegenover elkaar als ze het niet helemaal met elkaar eens zijn. 
Zondag was ik in Eext waar de thuisploeg het moest opnemen tegen Alteveer. Dat werd een stevig duel met de nodige overtredingen en in totaal vijf gele en een rode nadat een speler voor de tweede keer geel had gekregen. Een mannelijk duel waar de reacties soms emotioneel waren maar het allemaal binnen het toelaatbare bleef.

Vanmorgen vroeg een vriend, die verder niet veel met voetbal heeft, of ik dit soort excessen in mijn periode tot nu toe als verslaggever weleens had meegemaakt. Ik kon daar een ontkennend antwoord op geven want nog maar een keer werd een duel waar ik voor de Ommelander Courant aanwezig was gestaakt. Op 30 maart 2010 werd het duel SIOS-Stedum gestaakt omdat scheidsrechter Van Houten en SIOS-speler Rudy Olthof het niet helemaal met elkaar eens waren en Olthof iets zei wat niet door de beugel kon. Maar verder heb ik excessen zoals in Zeijen gelukkig nog nooit meegemaakt.

Natuurlijk kreeg ook ik de vraag, denk jij dat het eerste elftal van Amboina dit weekend gewoon weer binnen de lijnen zal verschijnen. Eerlijk gezegd, ik zou het niet weten maar ik heb altijd gezegd, het moet een keer afgelopen zijn met dit soort schandalige acties. Dus als er door de KNVB hard doorgepakt wordt zien we het eerste elftal van Amboina niet meer terug in de competitie. Dat is uiteraard jammer voor de overige spelers van het team maar ik kan mij niet voorstellen dat je binnen een elftal niet weet wie de wandelende tijdbommen in je ploeg zijn. Dus ergens zijn, en hoe erg dat misschien ook is, ook zij verantwoordelijk voor deze schandalige actie en vandaar dat ik zeg, de rest van het seizoen maar even geen voetbal voor Amboina 1.