Gorecht D2 verovert koppositie na ,Super Saturday'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Vanmorgen was het ,Super Saturday ‘ op De Koepel want alle drie de koplopers in D-juniorencompetitie  poule 17 kwamen daar in actie.
gorecht1


Om 10.00 uur stond het duel Gorecht D2-Helpman D3 op het programma wat een duel werd waarin Gorecht de overwinning niet cadeau kreeg. De ploeg van trainer Felix Laan kwam al snel op achterstand en dat was op dat moment niet eens onterecht. Het liep in de beginfase niet echt geweldig bij Gorecht D2 maar wat zich richting het middengedeelte van de eerste helft toch wat beter in de wedstrijd speelde. Nog voor het rustsignaal wist Gorecht de achterstand om te buigen in een 3-1 voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht voor de gastheren. Na de pauze stond er al snel een voorsprong van 4-1 op het scorebord en leek het duel in een vroegtijdig stadium beslist te zijn. Helpman kwam door twee snelle tegengoals echter weer terug in de wedstrijd en even stagneerde het spel van Gorecht D2. Even moest er in verdedigend opzicht een tandje bijgezet worden en daar had het thuisteam een speler voor in huis die dat goed begreep. Jasper Simmeren nam in verdedigend opzicht het team bij de hand en dat zorgde voor wat meer rust in het spel bij Gorecht. Toen Thomas van Weringh halverwege de tweede helft de 5-3 brak het verzet van Helpman D3 en werd het nog een ruime 7-3 zege voor de thuisploeg.

Een eindstand met perspectief voor Gorecht D2 dat bij verlies van Gruno tegen Haren koploper zou kunnen worden. Nog beter zou een gelijkspel zijn maar Gruno mocht niet winnen. Dat gebeurde dan ook niet want op het tunnelveld werd het 2-0 voor thuisploeg Haren. Een resultaat dat er voor zorgde dat Gorecht en Haren nu samen aan de leiding gaan maar Gorecht door een beter doelsaldo de eerste plaats inneemt.