Klokje Rond in Bedum op alle fronten zeer geslaagd

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De laatste drie afleveringen van Klokje Rond in Bedum was ik steeds van de partij en dat was ook dit jaar het geval maar toch ging het deze keer wat anders dan in de voorgaande jaren.
1382682423N1395209 483606918414128 1500648907 n

Iedereen had het prima naar zijn zin op Klokje Rond in Bedum

Het jaarlijks spektakel in de herfstvakantie is in Bedum; Klokje Rond’, de voetbaldag die duurt van 09.00 in de ochtend tot 21.00 uur ’s avonds. Een dag waar het voor de jeugd van nu SV Bedum alleen maar om voetbal draait en wat vaak als resultaat geeft dat de jonge voetballers en voetbalsters redelijk vermoeid huiswaarts keren. Ik loop er graag even rond en dat stond ook dit jaar weer in de planning.

Zo arriveerde ik rond 12.00 uur in Bedum waar 102 deelnemers op dat moment nog druk waren met de diverse activiteiten die de leiding voor deze editie hadden bedacht. Activiteiten die gericht waren op voetbal en in verschillende training en spelvormen waren gegoten.

Het mooie is dat je op een dag als dit toch ook dan een groot aantal bekenden tegenkomt zoals Jan ten Caat die ook dit jaar weer de leiding had over het hele gebeuren in Bedum. Jan vertelde dat het aantal van rond 100 kinderen een mooi aantal was omdat het allemaal wel uitvoerbaar moet zijn. ‘In principe kunnen er 120 kinderen meedoen maar dan wordt het passen en meten en komt dat de dag niet ten goede. Het kan wel hoor maar qua kader hebben we het nu prima bezet en dat is iets wat wij wel belangrijk vinden. Alles staat en valt met een goed kader en wat ook deze editie weer prima in orde is.”

Opeens ging het gesprek een andere kant op toen we het over F-junioren kregen. Het blijkt namelijk dat die niet met dispensatie in een hoger team mogen spelen. Dit om jeugdige talenten niet te confronteren met een te groot leeftijdsverschil en bijbehorende fysieke verschillen. Ergens wel wat voor te zeggen maar ik zie nu toch regelmatig F-junioren lopen waarvan ik denk, die kan wel een categorie hoger.

Maar het volgende gesprek wachtte al want ik had ondertussen ook contact gehad met SV Bedum -voorzitter Edwin van Zanten om samen de, ruis’ op de lijn die er was ontstaan over het niet doorsturen van persberichten uit de wereld te helpen. Een prima gesprek waarin duidelijk naar voren kwam wat onze standpunten waren zodat het, probleem’ binnen een paar minuten opgelost was. Want duidelijk kwam naar voren dat het mij absoluut niet om een uitnodiging ging om bij de opening van het kunstgrasveld aanwezig te zijn omdat ik daar niet eens bij kan zijn. Maar het ging mij alleen om het feit dat een website die het amateurvoetbal in de provincie Groningen promoot de persberichten rechtstreeks behoort te krijgen en niet overal weg moet, pikken.” Die kou is nu uit de lucht en wat ik eerlijk gezegd ook niet anders verwacht had.

Zo werd het een bijzonder Klokje Rond waar ik in de verte mijn oud-collega Renier Matthijs en zijn zoontje Eric een balletje zag trappen. Beide genietend van de tijd die ze in deze herfstvakantie samen mochten doorbrengen. Een tijd die voor beide tekort zal zijn en daarom moet je mensen dan ook niet lastig vallen om een praatje te maken. Die moet je lekker hun gang laten gaan,

Maar mijn VZP-taken wachten ondertussen en ik besloot weer naar Ezinge terug te keren want Martine wilde ik na haar tweede bezoek aan de Braamkliniek in Assen niet te lang alleen laten. Daardoor werd het bezoek wat korter dan gepland maar zorgde het gesprek dat ik met de voorzitter van SV Bedum had en het beeld van ruim 100 voetballende kinderen ervoor dat ik met een goed gevoel huiswaarts keerde.