Mijn mening: De C1 van GRC Groningen en SV Bedum laat je niet op een parkeerplaats voetballen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Als ik zou willen ben ik  iedere zaterdag van vroeg tot laat wel ergens op een sportcomplex of in een sporthal te vinden. Want met grote regelmaat wordt ik wel ergens voor een bezoek aan een voetbalwedstrijd uitgenodigd. Daar is niets mis mee maar voordat ik zaterdagsmiddags naar mijn, OC-duel’ vertrek mag ik, en al is het maar een half uurtje, graag nog even thuis zijn. Even een broodje eten, even de VI doorlezen, of als Martine thuis is even samen over mijn belevenissen van eerder op de dag napraten .

JOHANNNZaterdag was dat anders want naast dat Martine niet thuis was had ik ook beloofd om het bekerduel GRC Groningen C1-SV Bedum C1 te bezoeken. Een duel wat op Corpus den Hoorn gespeeld werd. Het complex ook waar zoveel om te doen is. FC Groningen wil graag op Corpus bouwen en een enkele amateurclub is daar niet blij mee. De gemeente, lees wethouder Dig Istha, en Gronitas zijn geen twee partijen die, zoals René van der Gijp het zou zeggen, gezamenlijk een paaldansclub zullen bezoeken want de wethouder en voetbalclub zijn het in deze kwestie totaal niet met elkaar eens.

Maar genoeg over dit onderwerp want het duel wat in de picture stond was GRC Groningen C1 en SV Bedum C1. Bij aankomst zag ik dat het veld voor de kantine van GRC niet in gebruik was en dat maakte mij als voetballiefhebber blij Een ,lekker’ veldje, twee leuk voetballende teams, een oplopend temperatuurtje zorgden voor het idee van, wie maakt mij nog gek. Maar helaas, dit mooi affiche werd hier niet gespeeld want zo vertelde men, we spelen op het kunstgrasveld. Dat werd zoeken op Corpus naar een kunstgrasveld en inderdaad ik vond er een maar die was nog in, aanbouw’ zodat duidelijk werd, dit gaat hem niet worden. Toch maar verder zoeken en maar eens vragen waar het kunstgrasveld lag waar twee talentvolle jeugdteams hun bekerduel op moesten afwerken.

Er werd gewezen naar een vlakte waarvan ik dacht dit is een extra parkeerplaats voor als het heel druk is op Corpus maar dit noemt men bij de gemeente Groningen dus een kunstgrasveld. Ik las een keer een opmerking dat Dig Istha geen voetballiefhebber was en er ook weinig kaas van had gegeten. Dat geloof ik direct en wat ook geldt voor zijn peloton aan ambtenaren want om een er als een parkeerplaats uitziende vlakte kunstgrasveld te noemen getuigd van veel fantasie.

Ik was eigenlijk al klaar met het duel maar het aantal bekenden deed mij besluiten om te blijven maar was dat niet het geval geweest was ik linea recta naar Ezinge gereden. Dat zou eigenlijk iedereen moeten doen als blijkt dat er op een vlakte als dit een wedstrijd wordt gespeeld. Spelers, scheidsrechters en trainers moeten gewoon zeggen, rot op met dit baggerveld. Hier gaan wij niet op voetballen. Ik zou dat een terechte opmerking vinden en prijs de dag wanneer dat een keer gebeurt. Dat er een team of scheidsrechter is die zegt, dit gaan wij niet doen. Wij willen voetballen op een voetbalveld en niet op een parkeerplaats.”

Maar de C1 van GRC Groningen en SV Bedum waren er mooi klaar mee en het publiek ook want de eerste helft was het, aangluren’ niet waard . Na de eerste helft ging, ik na een prima bakkie koffie gedronken te hebben met Rick Havinga, een van de keepertrainers van FC Groningen , op weg naar Stedum en moest ik onderweg nog een paar keer aan de extra parkeerplaats op Corpus denken. Een mooi complex met prima velden waar de C1 van GRC Groningen en de C1 van SV Bedum echter niet serieus werden genomen want anders laat je ploegen van dit niveau niet op een parkeerplaats voetballen.