,Probeer wel te blijven voetballen'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

In het kader van je volgt twee jeugdteams dus moet je ze ook beide daadwerkelijk volgen viel de keuze zaterdag op Bedum waar de F1-junioren het in het bekertoernooi op moesten nemen tegen Zuidhorn F1.
svBedum

Bij aankomst in Bedum verbaasde ik mij over de rust die op het sportpark heerste. Weinig auto’s op de parkeerplaats en ook verder viel de bedrijvigheid op het sportcomplex heel erg mee. Inhaal en bekerduels zorgden er daarom voor dat het grote bord met de te spelen duels niet helemaal volgeschreven was. Een verbazende constatering maar ergens ook weer niet want het regelen van een oefenduel voor een team dat geen verplichtingen heeft staat bijna gelijk aan een poging om zonder hulpmiddelen de Mount Everest te beklimmen.
Blauw, zwart en Rood waren de kleuren waar de Bedumer jeugd zaterdag nog in voetbalde maar aan de horizon begint heel voorzichtig het Paars te gloren, althans dat was in Bedum te horen. Een paars wat past bij het binnenkort officieel te openen kunstgrasveld waar het bestuur vervolgens met veel elan de start van een, nieuw’ SV Bedum kan aankondigen.

Maar het ging zaterdagmorgen niet om het paars en zwart maar het ging om de verrichtingen van de F1 tegen Zuidhorn F1. Een hoofdklasser die op bezoek kwam en al zijn visitekaartje vooruit had gestuurd. Een 16-0 zege tegen Viboa F1 en een stevige overwinning tegen de F1 van GVAV Rapiditas betekende dat er met de groenhemden een topformatie op bezoek kwam. Een ploeg waar elftalleider Chris Slager en trainer Gertjan Hageman van wisten, die gaan ons uit het bekertoernooi gooien.

Ik werd door Gertjan uitgenodigd om de voorbereiding mee te maken en vertrok samen met de boys van F1 naar de kleedkamer. Ik zocht een plekje naast Mart Slager die, en dat was duidelijk zichtbaar, niet fit was. Buikpijn, gaf Mart aan op de vraag waar hij last van had en het moeten voetballen zag hij even niet zitten. Gelukkig waren er nog acht teamgenootjes aanwezig waarbij een enkeling overigens de klok niet helemaal goed hadden afgesteld.

Een duidelijke uitleg van Gertjan voor de F-junioren. Geen moeilijke fratsen want steeds kwam die ene opmerking weer terug, probeer wel blijven te voetballen. Ze zijn sterker maar probeer te voetballen.”  Dat zijn opmerkingen waar ik blij van wordt want hoeveel trainers zijn er niet die in dit soort duels hun spelers in de loopgraven rond het eigen doel laten kruipen om vervolgens te hopen dat ze met miniem verschil verliezen.

Niets van dat alles bij SV Bedum F1 dat wel onder druk kwam te staan maar probeerde om te voetballen. Een ruime nederlaag werd het echter voor de thuisploeg waar Mart in de eerste helft opeens ook weer binnen de lijnen verscheen. De buikpijn was iets verminderd en de jonge voetballer liet zijn aanwezige kwaliteiten weer zien. Dat gold overigens voor alle F1-junioren van Bedum die tegen een ploeg speelden die tot een van de besten in de provincie Groningen behoort. Allen lieten zien, ondanks dat ze kwalitatief misschien minder waren dan Zuidhorn maar dat graag wilden compenseren met inzet. Ondanks dat het niet echt  warm was langs de lijn vermaakten de toeschouwers zich daarom prima bij een duel waarin SV Bedum F1 dat deed wat hun trainer had gevraagd, probeer wel blijven te voetballen.”