Vreemd

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Op zondag 6 oktober was er wat de Ommelander Clubs betrof niet een die een thuiswedstrijd mocht spelen. Alle zes de verenigingen speelden ze een uitduel. Qua publiciteit niet handig en wat we op 27 oktober en op andere zondagen in het seizoen nog een paar keer gaan beleven.
JOHANNN

Maar op 6 oktober geen voetbal  in onze regio wat er voor zorgde dat ik mij op zondag 6 oktober, ondanks dat er niet gevoetbald werd, toch in Eenrum terugvond. Daar werden op de grasbaan van Eenrum namelijk de finales van het Open Nederlands Kampioenschap verreden. Een spektakel waar het publiek, waaronder ik, met volle teugen van genoot. Wedstrijden op het scherpst van de snede en waarbij de heren en dames coureurs topsport van de bovenste plank lieten zien. Maar de grootste prestatie was die van de MC Eenrum die in een tijdsbestek van 3 ½ week alles moest organiseren. Een taak waar de motorclub uit mijn geboortedorp op meer dan voortreffelijke wijze in slaagde en waar ze alle lof voor verdienen en ook kregen.

In de dagen na zondag 6 oktober werd mij een paar keer de vraag gesteld of mijn geschreven artikel ook via internet te lezen was. Heel zelden, in de qua voetbal stille periode, wil ik weleens eens een uitstapje maken met een artikel of interview met een iemand uit een andere sport maar maak daar geen gewoonte van. Puurvoetbalonline is namelijk een voetbalsite en dat moet ook zo blijven.

Voor  enkele inwoners uit mijn geboortedorp, en het dorp waar ik nog graag kom, maakte ik vrijdag graag een uitzondering en vandaar dat ik het verslag van de grasbaanraces in Eenrum op vrijdag, zoals de afspraak met de redactie is, online zette.

Vreemd is dan te vernemen dat daar door een enkeling met een bepaalde minachting over wordt gesproken. Een vriendendienst, want zo zag ik het plaatsen van het artikel, leidt tot een bepaalde minachting van een site die puur op het voetbal gericht is maar een paar bezoekers van Puurvoetbalonline een plezier deed.
Ik hoef het niet te doen voor het, scoren’ want met 72 hits op de zaterdagmorgen is het geen artikel wat extra bezoekers naar de site trekt. Dat maakt mij ook niet uit, ik heb gewoon gedaan wat ik een paar mensen beloofd had. Niets meer en niets minder.

Het, scoren’ was trouwens vrijdag erg in trek want ook het ondertussen verwijderde artikel over dat, volgens velen, grappig voorval in Glimmen maakte aardig wat los. Daar heb ik minder moeite mee moet ik zeggen maar heb het toch verwijderd omdat het een discussie werd waarin er op een gegeven moment op de man gespeeld werd. Mijn mailadres komt regelmatig voorbij en via mail mag er naar mijn mobielnummer gevraagd worden of wil ik die persoon wel bellen. Ik sta namelijk altijd open voor een gesprek/discussie over een artikel wat ik schrijf. Een discussie die donderdag ook in een kantine ergens in Groningen plaatsvond en uitstekend te noemen was.

Want als echt zou willen scoren had ik dat in de bijna vier jaar van Puurvoetbalonline al tientallen keren kunnen doen. Dat is nooit gebeurd omdat, off the record’ of, dit vertel ik in vertrouwen.’ bij mij betekent, dit nieuws blijft binnen de muren van de Peperweg 7.

Maar vreemd is saarom wel dat een vriendendienst en een eigen mening, en die wat mij betreft niemand hoeft te delen, op een regenachtige vrijdag zoveel stof doen opwaaien.