Een mooie morgen in Winsum met het ultieme moment voor een jonge doelman

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

.Een mooie morgen werd het op de Schouwerzijlsterweg want, verplichtingen’ van Martine zorgden ervoor dat ik zaterdagmorgen even in Winsum moest blijven hangen.

 

 

1380969399NvoetbalDe plannen moesten voor zaterdag 5 oktober even bijgesteld worden omdat er naast een jeugdwedstrijd verder weg in de provincie bekijken ook wel een keer wat anders moet gebeuren. Maar dan is het complex aan de Schouwerzijlsterweg een prima, redmiddel’ want het moet raar lopen als daar op een van de velden van Viboa niets interessants gebeurt.

Dat was vanochtend niet anders want op het tweede veld van Viboa werden twee duels gespeeld, ST Viboa/Hunsingo E8 -Kloosterburen E2G en ST Viboa E2-SJO NEC E3. SJO NEC staat voor een samenwerking tussen Neptunia en Eems Boys uit Delfzijl. De E8 van de Winsumers wonnen afgetekend met 6-1 van Kloosterburen maar dat was niet het geval bij het duel waar ik bleef, hangen’ die tussen ST Viboa/Hunsingo en SJO NEC.

Het publiek kreeg een mooie wedstrijd te zien met prima veldspel, twee uitstekende keepers, veel kansen voor beide teams maar vooral een sportief duel. Scheidsrechter Karin Visser had wat dat betreft een makkie want ook langs de lijn viel er geen onvertogen woord te beluisteren. Met veel inzet werd er gestreden en ik moet zeggen dat de een van de verdedigers van de thuisclub mij wel kon bekoren. Dirk was zijn naam wat wel bij een stoere verdediger past. En Dirk was stoer want met sportieve middelen greep hij regelmatig goed in en wist daar menige aanval van de gasten mee te verijdelen. Maar beide teams beschikten over de nodige talentjes  wat er voor zorgde dat ik het duel heb uitgekeken want, een prettige bijkomstigheid, de telefoon ging nog niet met de medeling, ik ben zover hoor."

Een prachtig scoreverloop zorgde er voor dat de slotfase aanbrak met een 3-4 voorsprong voor SJO NEC. Een score die niet helemaal terecht was omdat beide teams uitstekend aan elkaar gewaagd waren. Een stand van 4-4 zou terecht zijn geweest en de thuisploeg kreeg in de slotminuten een hele grote kans om dat te realiseren. Een prachtige aanval werd het en waarin alles klopte, steeds werd de bal op het juiste moment gegeven en als laatste werd een van de aanvallers van het thuisteam in stelling gebracht. Een geweldig schot had de spits in gedachten maar tussen denken en doen zat wat verschil want het werd een verrassend rollertje die toch in doel van SJO NEC leek te verdwijnen. Maar opeens was daar de hand van een dappere doelman van SJO NEC die nog net bij de bal kon en via de paal over de achterlijn werkte. Een fabelachtige redding die ik op ongeveer drie meter voor mij zag gebeuren.

De teleurstelling bij de thuisploeg was groot wat terecht was want ze verdienden zeker een punt. De jonge doelman bloosde echter van oor tot oor door de opmerkingen uit het publiek. , Een uitstekende redding jongen en klasse keeper, waren er een paar die terecht waren. De jonge doelman van SJO NEC beleefde namelijk zaterdag hét ultieme moment wat voor iedere keeper geldt, de beslissende redding verrichten waardoor je ploeg met een zwaarbevochten overwinning huiswaarts keert.