Dit moet kei en keihard aangepakt worden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten


Dinsdagavond/nacht (1 oktober) hebben een aantal idioten gemeend om met een auto over ons voetbalveld te moeten scheuren. Met als gevolg grote schade aan ons veld. Elke week zijn er veel vrijwilligers in touw om alles in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat alle er tip top bij ligt. En dan word met één belachelijke actie het werk van velen vernield. Voor een ieder die dit leest deel dit op facebook, twitter enz. zodat we de daders te pakken kunnen krijgen. Als er iemand vermoedens heeft over de vermoedelijke daders meld dit aan mij, dit mag ook anoniem. Er zal ook aangifte worden gedaan. Ronald Walma (bestuur vv Siddeburen 0651634230).


1380870940NIMG 20131002 WA0002 1

 

Het vernielde veld van Siddeburen


Een bericht wat op Facebook voorbij kwam en waarbij de geplaatste foto alles zegt. Zoals Ronald Walma, secretaris v.v. Siddeburen, het aangeeft, een aantal idioten heeft het voetbalveld van Siddeburen totaal vernield. Totaal vernieuwd door er met een auto overheen te scheuren. Enkele weken geleden was sportpark, De Koepel’ in Haren het doelwit van vandalisme en nu is Siddeburen de dupe van een stelletje idioten dat denkt leuk te moeten zijn.

Dat zijn ze natuurlijk niet maar als voetbalvereniging ben je er mooi klaar mee. Ik kan mij goed voorstellen dat er in Siddeburen personen zijn die de daders straks wel even onderhanden willen nemen. Kwaad met kwaad vergelden, het is niet goed te praten maar dat men ook in Siddeburen verbaasd zal zijn als de eventueel gevonden daders gestraft worden hoeft geen betoog. Een kleine boete of een taakstraf zal het wel worden maar vergeten worden de vele uren aan vrije tijd die vrijwilligers in hun club steken. Er is geen rechter die dat meeneemt in zijn strafoplegging aan een stelletje mafkezen, dat maar een ding verdient. Dat ze eens een tijdje door vrijwilligers van de gedupeerde vereniging onder handen worden genomen. Daar bedoel ik niet mee dat ze een pak klappen moeten krijgen, wat dat, spul’ wel verdiend, maar dat ze onder leiding van de vrijwilligers de nodige uren verplicht op het sportpark moeten doorbrengen. De strafmaat in deze is namelijk heel simpel te bepalen. De schade in Euro’s op dit soort idioten verhalen en voor iedere euro die het herstellen van de schade kost staat ook nog eens een uur aan werkstraf tegenover. Een schade van 5000 Euro? Dat is mooi geregeld dat zijn 5000 taakstraf uren. Het moet namelijk een keer afgelopen zijn met het, softie-beleid’ in ons land waar idioten die in Haren en nu in Siddeburen bezig zijn geweest om er vervolgens met een lullige boete af te komen. Het werkt ook nog eens twee kanten op want door dit tuig van de richel keihard aan te pakken voorkom je namelijk dat men, wat niet goed te praten maar wel begrijpelijk is, voor eigen rechter gaat spelen. Dat moet voorkomen worden en dat kan maar op een manier door gedrag zoals in Haren en nu in Siddeburen echt eens kei en keihard aan te pakken.