Mijn mening: Ludieke acties zijn niet altijd leuk.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De vijf leden van studentenvoetbalvereniging Forward, die afgelopen zaterdag naakt het veld in liepen bij de wedstrijd tussen de dames van The Knickerbockers 2 en Oranje Nassau 2, moeten boete doen.
JOHANNN

Vijf leden van de voetbalvereniging Forward die naakt over een voetbalveld rennen. De een zal er de humor van inzien en een ander zal denken, waar gaat dit over. Ik moet eerlijk zeggen, ik hoor bij de laatste categorie. Ongein van de bovenste plank maar wat in de ogen van velen gewoon kan want het zijn immers studenten.
Een kul reden want als iemand anders ergens naakt over het veld zou rennen wordt hij direct door de plaatselijke veldwachter op de bon geslingerd, of nog erger hij of zij wordt gearresteerd.
Veel wat de studenten doen valt onder de categorie ludieke acties en daar moeten velen smakelijk om lachen. Het bestuur heeft ondertussen contact gehad met the Knickerbockers en de straf voor het vijftal bestaat uit het uitvoeren van een straf die het vijftal zelf mag bedenken.

Hoe krom kan de wereld zijn want kinderen laat je niet hun eigen straf bedenken. Die leg je een straf gewoon op als dat nodig mocht zijn. Maar in de studentenwereld gaat dat dus anders want wat studenten, uitvreten’ wordt dus op deze wijze opgelost.

Als iedereen zich daar in kan vinden vind ik dat prima maar ik vind het ronduit belachelijk. Iets wat velen niet met mij eens zal zijn maar dat is dan maar zo. De studentenwereld is mijn wereld niet want het mag allemaal prima zijn wat ze doen veel ongein richting voetbalwedstrijden vind ik helemaal niets.

Zondag zag ik het eerste team van Forward in Winsum voetballen tegen Hunsingo. Een prima voetballend team moet ik zeggen maar als het over het tenue van Forward gaat is dat een iets ander verhaal. Ik zal de laatste zijn die zegt dat alles er, gelikt’ uit moet zien maar een eerste elftal met drie verschillende type voetbalbroekjes heb ik niets mee. Dan mag iedereen de ludieke acties leuk vinden maar dan zie ik liever een team wat er gelijk gekleed bijloopt. Ludieke acties horen bij studentenverenigingen wordt er gezegd en dat klopt, maar als de daders zelf hun straf mogen bedenken geeft dat aan dat ook in de studentenwereld teveel getolereerd wordt.