Een regelrechte schande

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

 Iedere zaterdagmorgen komen ze in groten getale voorbij, de afgelaste wedstrijden. Niet door de regen maar doordat teams niet compleet zijn en een wedstrijd ,gewoon’ wordt afgelast.

JOHANNN

 

Een regelrechte schande en te gek voor woorden is. Een vereniging die over meer dan vijf F-teams beschikt en geen F2 in het veld kan brengen. Daar mogen ze weleens gaan nadenken want hoewel ik geen rekenwonder ben denk ik toch dat er binnen een verening van deze grootte meer dan vijftig F- junioren rondlopen.

Dan kan het in mijn beleving niet dat je dan geen F2 in het veld kunt brengen. Maar, en daar moet je voorzichtig in zijn, dan heb je toch het idee dat de samenwerking tussen de F-teams onderling niet geweldig is. Dan denk je toch even, dit zijn eigen BV’tjes die het verdommen om elkaar te helpen.

Dat laatste mag je niet hopen maar mijn vijftig jaar op de voetbalvelden rondlopen geeft mij toch dat beeld. Want hoe vaak gebeurt het niet dat een team niet komt opdraven omdat de plaatselijke Messi afwezig is. Vaak genoeg gebeurt dat en wat een regelrecht schandaal is.

Bij de jeugd houdt dat namelijk in dat de najaarscompetitie waarschijnlijk weer niet afgemaakt wordt. Want we naderen de herfst en de daarbij horende herfstvakantie. Een herfstvakantie waarin er minimaal een zaterdag geen programma is omdat ,we’ dan op vakantie moeten. Dat moeten velen omdat een ander dat ook doet en dan wil je niet achterblijven.

Het is al vaker gezegd op Puurvoetbalonline, de prioriteiten  van (te) veel ouders, ligt niet het  om rond  09.00 uur in het natte gras te staan want anders was de F2 van de bewuste vereniging wel compleet geweest.

Een vervelende constatering maar helaas steeds meer werkelijkheid. We hebben even wat anders dus jij kunt zaterdag niet voetballen. F-junior verdrietig, want die wil voetballen. Zijn wel aanwezige voetbalvriendjes ook verdrietig want die willen ook voetballen. Maar ook de tegenstander schreeuwt niet van blijdschap van de Martinitoren, gelukkig we hoeven niet te voetballen. Kortom alleen maar verliezers in kwesties zoals deze.

Twee geleden gaf Sander Eisinga(trainer/coach dames Loppersum) op Puurvoetbalonline nog aan, ik baal enorm van de gemakzucht waarmee duels worden afgelast. Sander heeft gewoon gelijk en inderdaad: het is een schande. Daar zou de bond wat aan moeten doen was zijn mening en ook dat klopt. Teams die niet opkomen, en hoe jammer dat voor de voetballers of voetbalsters ook is, krijgen een 3-0 nederlaag als 'cadeautje' zodat de competitie normaal uitgespeeld kan worden en als het twee keer voorkomt in een reeks is het verhaal helemaal simpel. Dan is het gewoon einde oefening. Harde maatregelen zullen velen denken maar dat vind ik dus niet. Als een vereniging acht F-teams heeft kan het er bij mij niet in dat de F2 geen spelers genoeg heeft maar trek ik een andere conclusie. Of het team wordt niet geholpen of de plaatselijke Messi is niet aanwezig. Dan krijgt het team van de bond toch nog een herkansing en is de tegenstander vaak de pineut. Want op die bewuste inhaaldag geniet de F1 toevallig net van een vrij weekend….