Een rondje in Winsum met een prima scheidsrechter en een duel dat spoorloos was

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het werd zaterdag een rondje Winsum op een dag die al vroeg begon. Eerst iets afmaken voordat je aan iets anders begint is mijn motto dus moest eerst het sfeerverhaal van het basketbalevenement dat in Sportcentrum De Mencke door Gas Terra Flames en Den Helder Kinks werd verzorgd naar de redactie gestuurd worden.
                       logo

Het was rond kwart over acht nog rustig op het Viboa-complex waar de D2 van Gorecht om 9.00 uur tegenover de D2 van Viboa stond. De Winsumers hadden hun eerste competitieduel met 2-1 verloren van VVK en Gorecht bleef in de derby tegen Haren op 2-2 steken. Dus was moeilijk in te schatten wie de betere ploeg zou zijn in het onderling treffen.

Een gelijkopgaande wedstrijd zou de analyse van Jan ,Pierot’ van Halst zijn geweest en voor deze keer zou ik het met Van Halst eens zijn geweest. Kansen voor beide doelen, stevige duels op het middenveld. Soms prachtige, maar soms ook knullige acties zorgden er voor dat het publiek, zelfs uit Haren waren talrijke supporters met de D2 meegekomen, een prima wedstrijd te zien kreeg waarbij Gorecht D2 vergat om figuurlijk de trekker over te halen. De kansen die er kwamen werden namelijk niet benut door de gasten uit Haren. Toch werd het 1-0 voor de D2 van Gorecht waarbij het ijzersterk optreden van scheidsrechter Kornelis Prins opvallend te noemen was.

Bij de 1-0 stak de grensrechter van de thuisploeg zijn vlag omhoog voor buitenspel. Prins was echter zelf ook dicht bij de situatie en zag dat er onterecht gevlagd werd en keurde de treffer goed. Zijn assistent bleef echter met de vlag omhoog staan maar de arbiter, die zelf had geconstateerd dat er geen sprake was van buitenspel, liet gewoon aftrappen.

Een geweldig moment van mijn Ommelander Courant-collega die liet zien dat ze gewoon bestaan, clubscheidsrechters die naar eer en geweten fluiten. Voor de wedstrijd maakten we de gekscherende opmerking over de beoordeling van scheidsrechters en Kornelis krijgt van mij een ruime voldoende voor zijn optreden tijdens het duel Viboa D2-Gorecht D2. In Winsum werd het uiteindelijk 3-1 voor Gorecht wat gezien het beeld van het duel ook terecht was.

Hoe mooi kan een zaterdagmorgen zijn had ik mij enkele dagen eerder al bedacht want ook SV Bedum F1 moest in Winsum voetballen. Om kwart over tien zou dat duel beginnen maar, zo vertelde gastheer Otto Mekel, dit duel wordt niet op de Schouwerzijlsterweg gespeeld. Dat kon kloppen want Viboa heeft met de jongste jeugd een samenwerkingsverband met Hunsingo dus kon het duel ook op het complex van Hunsingo gespeeld worden.  Daarom koers gezet naar het andere sportcomplex in Winsum waar de toppers uit Bedum het op moesten nemen tegen hun leeftijdsgenootjes uit Winsum.

Er werd veel gevoetbald op Schilligeham maar alleen niet door de F-junioren uit Bedum en Winsum want, en daar kwam ik bij terugkomst in Ezinge achter, het duel was afgelast.

Foutje bedankt want je moet wel goed de sociale media volgen maar waar ik tussen vrijdag avond  23.00 uur en zaterdagmorgen 4.30 uur even geen tijd voor had. Want er moet natuurlijk ook nog een beetje geslapen worden richting een zaterdag die er voor zorgde dat ik van de vierentwintig uur er bijna twintig van wakker ben geweest.