Mijn mening: Om je dood aan te ergeren

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten


Tijdens het voetbalseizoen kom ik iedere zaterdag en zondag in bestuurskamer van voetbalclubs waar een ritueel standaard is, het informeren naar de tussenstanden van de andere duels in de klasse waar de thuisspelende vereniging in uitkomt.


JOHANNN

Een vast ritueel waar bij sommige verenigingen schandalig slecht mee om gegaan wordt. De telefoon niet opnemen, kan ook een telefoontje zijn dat er iemand met spoed naar huis moet komen maar dat boeit niet. De telefoon opnemen op een toon van, en wie ben jij wel niet, De telefoon opnemen en niet eens weten om welk duel het gaat. De telefoon opnemen en vertellen dat je denkt dat het 0-0 staat maar dat je dat niet zeker weet. Of de telefoon opnemen en een uitslag roepen die gewoon nergens op slaat. Dit gebeurde bij het duel Mamio-Zuidhorn waar een bijdehandje doorgaf dat het na vijfenveertig minuten spelen 5-0 voor de lappendeken stond. Na afloop bleek volgens dezelfde bijdehante soepkip het 8-0 te staan voor Mamio en waar in de desbetreffende kantine van de bellende vereniging wel even over gesproken werd.
Ik vind het niet alleen flauw deze ongein maar het betekent ook dat je je eigen sport niet serieus neemt. Want je werkt dus niet mee aan een stukje promotie van je eigen competitie. Je laat als club iedere malloot maar wat in een telefoon brullen en tjonge wat hebben we een lol.

Walgelijke acties die ook bij de tegenwoordige tijd past waarin alles maar kan en niemand is die ingrijpt. Gelukkig zijn er genoeg verenigingen die het goed begrijpen. Viboa uit Winsum is daar een van, bij de Winsumer zaterdagclub is het niet zo dat Jan en alleman de telefoon opneemt. Dat gebeurt door het wedstrijdbureau. Maar ook andere verenigingen doen het netjes zoals het hoort.

Mamio is door allerlei excessen uit het verleden al niet de meest populaire club in Groningen en omstreken en dit soort geintjes helpen daar stevig aan mee. Doe gewoon normaal en geef de juiste stand door zoals veel anderen wel doen maar onderscheidt je niet door bijdehand gedrag van iemand die lukraak de telefoon oppakt en tot grote vreugde van een stelletje meelopers weer een collega-club in de maling heeft genomen.