Als dit artikel niet helpt ........

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Toen ik in 2009,samen met Martine, aan www.puurvoetbalonline.nl  begon wist ik niet wat mij te wachten stond. Ik wilde wat voor de voetbalsport, wat mij als speler en trainer veel plezier had gegeven, terugdoen. Iets teruggeven in de vorm van het amateurvoetbal in mijn provincie promoten. Het amateurvoetbal wat mijn wereld is en waar ik als verslaggever voor de Ommelander Courant of Oostermoer en als beheerder/eigenaar van Puurvoetbalonline iedere keer weer intens van geniet.


JOHANNNToen ik aan Puurvoetbalonline begon had ik niet verwacht dat de site zo succesvol zou worden. Ik hoopte het wel maar tussen de verwachting of hopen dat, zit een wereld van verschil. Onderweg naar de 400.000e bezoeker, dit duurt niet lang meer, positieve reacties en, ook niet onbelangrijk, regelmatig een kritische noot betekent dat Puurvoetbalonline leeft in voetballand wonderland. Dat zijn prachtige geluiden die er voor zorgen dat ik, met mijn grote steun en toeverlaat als rots in de branding achter mij, weer tot nieuwe ideeën kom. Een thuisfront als een prachtige en stabiele basis hoe gelukkig kan je zijn. Gelukkig ben ik ook met personen uit de voetbalwereld die ik tot mijn vrienden reken. Mensen waar ik terecht kan om raad en die dan met uitstekende adviezen komen.
Maar soms vraag ik mij af weleens af, waar ik het allemaal voor doe. Waarom zit ik mij uit te sloven voor verenigingen die mijn mails niet beantwoorden met de vraag of ze ook Puurvoetbalonline de persberichten willen sturen die ik op www.tweenul.nl tegenkom. Persberichten, of wedstrijdverslagen, van clubs die in columns op sites zoalsTweenul helemaal afgebrand worden.

Waarom besteed ik vele uren aan een site die het amateurvoetbal in de provincie, en ook daarbuiten, promoot terwijl er voetbalverenigingen zijn die, ondanks diverse toezeggingen, mij geen persberichten toesturen hoewel ik het nieuws vaak al eerder weet dan een club  verwacht. Dan had Puurvoetbalonline ongelofelijk kunnen, scoren’ met een prachtige primeur. Dat doe ik niet omdat ik dan misschien wel te naïef ben. Te naïef in het denken van, ze zullen Puurvoetbalonline toch niet vergeten. Gelukkig zijn er genoeg verenigingen die mij op uitstekende wijze op de hoogte houden waar, en dat is aan de voorbeschouwingen te zien, Omlandia uit Ten Boer er een van is.

Dit weekend werd ik echter weer met iets lulligs geconfronteerd en even dacht ik……., nee ik zeg niet wat ik dacht.  Want opeens dacht ik aan al degene die Puurvoetbalonline wel serieus nemen. Ik dacht aan Martine die mij al vier jaar steunt in alles wat ik doe voor mijn jongensdroom.  ik dacht ook aan mijn twee dochters die hun vader ergens op een voetbalveld kunnen vinden als ze hem willen spreken. Ik dacht aan mijn vrienden uit de voetbalwereld die mij letterlijk door dik en dun steunen op weg naar iets moois, binnen nu en een jaar de 500.000e bezoeker verwelkomen en dan door naar  een miljoen bezoekers.

Ik dacht aan Jan voor wie Puurvoetbalonline ook een beetje zijn kindje was. Daar dacht ik aan en ik dacht, dan sturen ze maar geen persberichten naar een site die voetbalclubs niet afkraakt zoals op andere sites regelmatig gebeurt. Dan maar geen persberichten naar een site die weet waar het in het amateurvoetbal om draait. Iets wat (te) veel hotemetoten binnen clubs niet begrijpen. Die snappen niet dat je ook als voetbalclub de pers nodig bent, sterker nog misschien wel moet gebruiken. Die snappen niet dat publiciteit belangrijk is voor een voetbalclub. Wat ze wel denken weet ik niet. Daar wil ik mij ook niet mee vermoeien maar begrijpen doe ik het niet. Persberichten zijn cc te versturen dus ik zeg waarom niet doorsturen. Laat één ding duidelijk zijn, ik ben niet zielig, zit niet om werk verlegen, maar wil maar een ding. Alles en iedereen uit het amateurvoetbal een podium geven om zijn of haar prachtige sport te promoten.

Daarom nog een keer het verzoek aan alle ,perschefs’ van onze amateurclubs in Groningen en omstreken, denk aan je eigen vereniging en stuur jullie persberichten door want www. puurvoetbalonline.nl zorgt er namelijk voor dat het nieuws dat jullie naar buiten willen brengen gelezen wordt!!!!