Even een hart onder de riem.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Er zijn vrijwilligers die binnen verenigingen al veertig jaar of langer actief zijn. Dat is een geweldige prestatie waar veel verenigingen gelukkig de nodige aandacht aan besteden.
HenkKorhorn Erelid
Op de jaarlijkse clubdag van de voetbalvereniging Kloosterburen in 2010 werd Henk Korhorn tot erelid benoemd. Hij werd tot erelid benoemd voor de vele verdiensten voor de voetbalvereniging. Een erelidmaatschap wat volledig terecht was want Henk Korhorn is al ruim veertig jaar vrijwilliger bij de voetbalvereniging waar hij zelf ook als speler actief voor was.

Enkele weken geleden kreeg Henk het verschrikkelijke nieuws te horen dat hij ongeneeslijk ziek was. Dat was de uitslag die hij in het ziekenhuis kreeg te horen. Een klap die hard aankwam bij zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.

Gistermiddag, tijdens het duel Kloosterburen-Bedum, sprak ik Henk en ik werd geraakt door zijn optimisme. Een man die liet blijken dat hij de strijd aanging tegen de verschrikkelijke ziekte hoewel ook hij de toekomst niet kon voorspellen.

In 2010 mocht ik Henk Korhorn interviewen voor de Ommelander Courant en kregen we het over zijn rol als trainer van de kabouters van Kloosterburen. Henk kon zich toen al verheugen op het moment dat hij zijn eerste kleinkind als voetballer van Kloosterburen mocht begroeten. Dat was iets waar hij niet over uit gepraat raakte.

In het gesprek van zondagmiddag vertelde Henk dat hij woensdag geopereerd werd om de artsen de gelegenheid te geven om nog beter te kunnen anticiperen op het ziektebeeld van een van de vrijwilligers van Kloosterburen. Daarom wil ik Henk via deze wijze alle sterkte toewensen voor de komende periode en spreek de hoop uit dat het hem nog lang gegund is om als vrijwilliger, maar vooral als opa, actief te zijn.