Mijn mening: De eerste ,popie jopies' onder de scheidsrechters zijn al gesignaleerd

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De eerste, popie jopies’ onder de scheidsrechters zijn al gesignaliseerd en we zijn in het amateurvoetbal nog maar een competitieweekend onderweg.

JOHANNNDe visuele controle op de spelerspas is nu officieel ingegaan maar direct zijn er arbiters die daar schijt aan hebben. Wat visuele controle ik ben de baas en bepaal zelf wat er gebeurt. Niets van dat gelul van een bond die ik niet serieus neem want ik controleer geen spelerspasjes.

Dat moet de gedachte van een scheidsrechter wel zijn die deze nieuwe regel aan zijn laars lapt want iets anders kan ik mij niet bedenken. Ik was bij twee duels aanwezig waar keurig gecontroleerd werd zoals het  is afgesproken. Maar de, popie jopies’ die er in het scheidsrechterskorps wel degelijk rondkopen denken daar dus anders over. Die bepalen hun eigen regels wat ze waarschijnlijk in de wedstrijd ook doen. Scheidsrechtertjes die voor een wedstrijd tegen  spelers zeggen, jij bent aan de beurt vandaag en vervolgens de speler met twee keer geel van het veld stuurt. Dat soort artiesten loopt er ook rond op de velden en wat weleens gezegd mag worden. Ook een scheidsrechter doet het als hobby wordt er gezegd en dat is ook zo. Zaterdag en ook zondag zag ik twee scheidsrechters die van hun wedstrijd genoten. Dat is mooi om te zien want dat betekent dat je liefhebber bent. Maar soms heb ik weleens het idee van, die arbiter heeft thuis ruzie gehad of het was in de echtelijke sponde wat minder gezellig dan hij had verwacht . Die lopen als een potje chagrijn over het veld en verzieken in sommige gevallen de wedstrijd volledig.

Gewoon niet doen wat er afgesproken is, ik vind het een grof schandaal. Pasjescontrole omdat iedereen vond, er moest wat gebeuren nadat er een grensrechter doodgeschopt was. Dat wilden we niet weer meemaken dus er kwam actie. Een actie vanuit de bond waar ook de, popie jopies’ lid van zijn. Maar nee, profiteren wil popie wel maar een regel hanteren die afgesproken is dat is een ander verhaal.

Ik heb mij voorgenomen, ik stel een vraag als ik een popie jopie die geen kaartencontrole doet tegenkom. Dan wil ik weten waarom hij of zij denkt van, die regel hoef ik niet uit te voeren. Ik weet zeker die discussie gaat de arbiter van dienst niet winnen want we waren het er toch allemaal over eens. Er moest wat gebeuren.

Maar helaas, er zijn er nu al die anders denken en ook anders doen. Het verbaasd mij niet moet ik eerlijk zeggen. Want er zijn heel veel prima arbiters maar er zijn er ook bij die ik zou indelen voor het duel Kap en Klomp 15 tegen Bal op Dak 6 want die arbiters zijn namelijk een schande voor het amateurvoetbal.