Als Oranje begint springt TV op zwart..

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De competitie is weer van start gegaan en alle ogen konden direct gericht worden op het amateurvoetbal. Geen concurrentie van eredivisievoetbal want Oranje speelde op vrijdag tegen Estland.
JOHANNN
Ik heb het duel van Koning Louis en zijn soldaten niet gezien want onze TV heeft een probleem. Als Louis in beeld komt valt het geluid weg en als het eerste fluitsignaal klinkt slaat automatisch de radio aan. Een mooiere oplossing is niet denkbaar want echt het hele gedoe rond Oranje interesseert mij helemaal niets. Sterker nog ik heb geen idee wie er gescoord heeft voor Oranje tegen Estland. Op de velden hoorde ik dit weekend alleen maar geluiden van, ik wist niet dat ze moesten spelen, ik heb overgeschakeld naar de Voice of ik ben wat anders gaan doen want er was helemaal niets wat mij kon bekoren.

Zaterdag en zondag stonden dus in het teken van het amateurvoetbal. Als dit weekend een afspiegeling was van wat we dit seizoen mogen verwachten dan wordt het een prachtig voetbaljaar. Want wat heb ik veel mooie dingen gezien dit weekend. Een F1-team wat prachtig spel liet zien een C-elftal wat zeer verzorgd voetbalde, een paar zeer talentvolle keepers, en twee wedstrijden voor de Ommelander Courant die het aanzien meer dan waard waren. Noordpool-Godlinze was een spektakelstuk van de bovenste plank en ook Kloosterburen en Bedum vermaakten het publiek prima.

Wedstrijden waar het publiek na afloop zoiets had van, we hebben een prima keuze gemaakt om naar Uithuizen of Kloosterburen te gaan. Natuurlijk zal de aanhang van het verliezende Godlinze daar iets anders over denken maar ook die zullen later gedacht hebben, het was een mooie pot voetbal wat door een met veel vuur spelende Noordpool terecht werd gewonnen.

Enthousiaste geluiden van twee amateurvelden. Enthousiaste geluiden die je niet of maar zelden hoort als het over Oranje en het verdere betaald voetbal in Nederland gaat. Het betaald voetbal waar alles uitgemolken wordt en alle fouten die er gemaakt worden door Jantje, Pierrot’ van Halst en collega’s tot in den treure benoemd worden.

Negatief is het toverwoord in de diverse praatprogramma’s en ik vraag mij dan af, is dat nu nodig. Benader dat getrap in de eredivisie eens positief want die gasten kunnen niet beter. Een positieve benadering is mooier want natuurlijk kan ook ik in mijn verslagen wel een reeks aan fouten opnoemen. Dat is geen kunst maar om eerlijk te zijn, dat voegt niets toe. Oke, wat fout is dat is fout maar door zoiets steeds maar te herhalen jaag je de kijkers weg maar waar ik persoonlijk blij om ben. Als voetballiefhebber met een abonnement op Foxie zou ik het namelijk wel weten. Terug naar de basis, want het abonnement ging de deur uit en de amateurclubs hadden er weer een toeschouwer bij.

Noordpool-Godlinze en Kloosterburen-SV Bedum, niet alles ging in beide duels goed maar het publiek werd wel vermaakt. Dat heb ik dit weekend niet gehoord over Oranje moet ik eerlijk zeggen en dat scheelt mij een groot aantal euro’s. Want hierdoor hoeft onze TV nog niet naar de reparateur want hij doet precies wat ik graag wil, op zwart springen als Louis en zijn mannen in beeld komen.