Mijn mening: Bij de gemeente Groningen zijn ze een beetje zielig en gemeen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Gé van der Wal van Gronitas reageert op de afgelastingen in de gemeente Groningen. , Vrijdagmiddag laat ontvangen wij een bericht dat er niet gespeeld mag worden op de grasvelden van Corpus den Hoorn. Wat schetst mijn verbazing gistermiddag? Er wordt wel op twee grasvelden gevoetbald van GRC Groningen en Groen Geen en er mag niet gespeeld worden op het veld van Gronitas.

JOHANNNVerklaring van de gemeente is, dat de eerste twee velden door een andere instantie regelmatig zijn besproeid. Echter, Gronitas onderhoudt voor een groot gedeelte zelf haar hoofdveld onder andere te maaien en te besproeien met dezelfde installatie die gebruikt wordt door GRC en Groen Geel. Ons veld ligt er fantastisch bij met dank aan de vrijwilligers. Zelfs onze keurmeester Schokker begreep er niks van. Zo ga je mijns inziens niet met elkaar om. Maar het kan ook zijn dat de beslissers niet eens weten wat er op alle velden gebeurt, dat is nog triester.

Bovenstaande las ik op www.tweenul.nl en ergens verbaasd mij dit niet. Bij het duel Hunsingo-Gronitas werd ik namelijk bijgepraat over de strijd die Gronitas nog steeds voert met de gemeente Groningen, lees wethouder Dig Istha. Een strijd over waar Gronitas verder zal moeten als voetbalclub omdat FC Groningen en de gemeente graag willen bouwen op Corpus den Hoorn. Ik begreep dat de gesprekken niet echt soepel verlopen en dat deze zaak nog lang niet opgelost is.

Maar bovenstaande slaat natuurlijk helemaal alles. Je zegt tegen twee verenigingen ga maar lekker voetballen en nummer drie moet toekijken. Een compleet voetbalverbod was er afgekondigd in Groningen wat dus niet waar was.

Wat een blamage want er zijn dus meer verenigingen gedupeerd door deze beslissing. Dat deze beslissing bij Gronitas kwaad bloed zet kan ik mij goed voorstellen en ik weet een ding zeker, hier is het laatste woord nog niet over gesproken. Een speelverbod voor wat gisteren betrof was al lulkoek  want ik denk dat er op sommige plaatsen best gespeeld had kunnen worden. Dat gold, zo begreep ik uit het ingezonden artikel van dhr. Van der Wal ook voor Corpus waar het veld van Gronitas er uitstekend bij lag. Eigenlijk een misselijke streek want dit valt in mijn beleving in de categorie, treiteren. Een voetbalclub treiteren die niet mee wil werken maar in werkelijkheid een vereniging is die in wethouder Igna een hele grote vijand heeft. De politiek, mijn wereld zal het niet worden, tegen een voetbalclub. Een strijd van David tegen Goliath waarbij Goliath zich als sterkere ook nog eens als een valsspeler profileert.

Dat dhr. Van der Wal en de overige Gronitas-leden woest zijn, ik kan mij dat goed voorstellen. Daarom is het knap dat dhr. Van der Wal alleen maar zegt, zo ga je niet met elkaar om. Als hij iets anders zou hebben gezegd zou ik hem dat namelijk niet kwalijk hebben genomen. Want laten we eerlijk zijn, het is gewoon een gemene streek van een wethouder die zijn zin niet krijgt.