Een morgen op de velden van SV Bedum waar Sander gezocht werd

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Voor een bezoek aan het tweede team wat dit seizoen gevolgd wordt door Puurvoetbalonline moest er zaterdagmorgen vroeg op gestaan worden. Om negen uur moesten de boys van de F1  van SV Bedum namelijk aantreden tegen de F1 van FC Lewenborg.
svBedum

Een prachtige morgen had veel toeschouwers naar de velden in Bedum getrokken waar naast de Bedumer teams ook veel teams van Viboa aanwezig waren. Nog maar net op het complex aangekomen werd ik aangesproken door een ongeveer tien jarig meisje met de vraag, meneer weet u ook of er speler met de naam Sander in dit team van VIBOA speelt want dat is mijn neefje. Nu weet ik van de standaardteams de meeste namen wel maar wat de jeugd betreft wordt dat een lastig verhaal. Maar we gingen samen op onderzoek maar helaas, Sander was er niet of speelde in een ander team. Een mooi moment op een vroege zaterdagmorgen, een nichtje wat even bij haar neefje komt kijken.

Op het veld daarnaast waren Bedum en FC Lewenborg ondertussen bijna gereed voor de wedstrijd. De mannen van de F1 kregen nog even de laatste instructies mee van coach Gertjan Hageman want de boys van FC Lewenborg zagen er groot en sterk uit. Goed overspelen, niet bang zijn, en probeer je lichaam te gebruiken waren de woorden van Gertjan en het moet gezegd, de F1 van SV Bedum was direct heer en meester. Overspelen, er bewust van zijn dat een bal soms beter even teruggespeeld kan worden dan dom naar voren schoppen, ik kan daar van genieten.  En er viel genoeg te genieten want de F1 speelde goed. Mooie goals, prachtige passes en verdedigers die op deze leeftijd al begrijpen dat je niet allemaal naar voren moet hollen als je veel sterker bent.

Ook Lewenborg deed zijn best en frappant was dat de vier betere voetballers in het team allemaal in de voorhoede speelden. Maar deze zaterdag gold de kreet, de aanval is de beste verdediging niet voor FC Lewenborg. Naast het duel SV Bedum F1-FC Lewenborg F1 werd op het veld ernaast ook het duel tussen de E1 van SV Bedum en Viboa afgewerkt. Een spannend duel waar er fel gestreden werd voor een goed resultaat. Een beter Viboa hoorde ik langs de kant tegen een Bedum met een uitstekende doelman, Jorn Holwerda, en een meisje in het team, Esther Makken, die liet zien dat voetbal wel degelijk wat voor meisjes en dames is.

In de tweede helft waren het de mannen van de F1 die korte metten maakten met de bezoekers. Er kwam een eindstand van 12-3 op het wedstrijdformulier wat Gertjan een bijzaak vond. 'Dat vind ik op dit moment niet interessant, ik heb vandaag een goed spelend team gezien. Dat is voor mij belangrijker dan een zege. Iedereen wil graag winnen maar als je wat wilt bereiken met een jeugdteam mag dat niet je eerste prioriteit zijn.”

Duidelijke woorden van Gertjan Hageman die even later een andere klank kregen bij weer een duel tussen SV Bedum en Viboa. Want de C-Junioren van beide teams kwamen ook tegen elkaar in actie. Een duel waar door velen met de nodige aandacht naar werd uitgekeken. Men wilde aan Bedum-kant graag zien hoe de C-jeugd er voor stond en ik moet zeggen, het spel van de thuisploeg zag er niet verkeerd uit. Een fysiek duidelijk sterker SV Bedum was oppermachtig tegen Viboa. Een 5-0 tussenstand na de eerste helft zorgde er wel voor dat het duel vroegtijdig beslist was zodat ik besloot om de tweede helft te laten voor wat het was. Te laten voor wat het was omdat enkele uren later het duel Noordpool-Godlinze op het programma stond. Een duel waar ik het nodige van verwachtte maar wat je nooit zeker weet. Maar dat maakte niet uit, als je iets wilt zien vindt je het altijd zoals op de zonnige zaterdagmorgen in Bedum waar zelfs neefje Sander alsnog gevonden bleek te zijn.