Een rondje in Kantens met een leuk gesprek

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zaterdag was ik aanwezig bij het duel KRC-ZEC. Een wedstrijd die er niet meer toe deed maar als twee verenigingen uit de regio interessant genoeg voor de Ommelander Courant.
1378362403N380582 10151922576180092 1425169200 n

Rein van Kleef(2e van rechts) in actie voor ZEC in het seizoen 2010-2011.


Overal staan er wel bekenden langs de lijn waar je even een praatje mee maakt al is dat met de een wat langer dan de andere. Zo stond Dirk Pijl, de doelman van Stedum, langs de lijn. Mijn vraag, moet jij niet voetballen werd beantwoord door Dirk. Dat was voldoende en we kletsten even over het niveau van de wedstrijd in Kantens. Uiteraard kwamen de kansen van Stedum in de com[etitie even tersprake en daar viel uiteraard ook de naam van kampioenskandidaat Pelikaan S. Allen die bij dat gesprek aanwezig waren hadden een mening en wat moet kunnen in ons land.

In de tweede helft stond ik naast Rein van Kleef. Ik ken Rein als voetballer van ZEC maar de 25 jarige voetballer is al een tijdje niet meer als speler op de velden gesignaleerd. Iets wat de huidige trainer van ZEC, Gerard Heun, jammer vindt. Jammer omdat hij Rein graag aan zijn selectie wil toevoegen. Echter even geen voetbal voor de Zandeweerster want er staan belangrijke zaken te gebeuren bij Rein en zijn Patricia.

Het kriebelde wel gaf hij eerlijk toe. Het gras begon weer te trekken en weet dan als voetballer maar eens nee te zeggen. We raakten aan de praat en ik viel van de ene verbazing in de andere. Ik denkende dat Rein een geboren Zandeweerster was kwam bedrogen uit want opeens viel de naam van Bennekom, de voetbalclub waar hij in zijn jeugd voor had gespeeld. Bennekom, dat nu in de hoofdklasse uitkomt, was in zijn periode als speler van Bennekom al een grote club vertelde Rein. Zelf had hij er tot in de A-jeugd gespeeld voordat hij in het Noorden kwam wonen.

Bescheiden sprak hij over die periode en ik begreep dat niet al zijn teamgenoten van vorig seizoen wisten dat hij daar gespeeld had. Ergens wel logisch want Rein van Kleef is niet iemand die loopt te pronken met prestaties uit het verleden. Dit zijn voor mij iedere keer de krenten in de pap, iets horen wat je niet verwacht maar wel leuk vind. Dat maakt ieder bezoek aan een duel in het amateurvoetbal weer fijn langs de lijn.

Ook mooi is de poging van KRC om weer in de standaardklasse terug te keren. Een voetbalclub waar ze in Kantens trots op zijn en die de hoofdmacht dit seizoen in de vijfde klasse ziet acteren. We moeten nog veel leren vertelde men in Kantens. Dat is niet erg want dat betekent dat je weet dat de standaardklasse zwaarder zal worden dan de reserveklasse. Mooi was ook de opmerking, nu komen we ook vaker in de Ommelander Courant. Een absolute waarheid want van wedstrijden waar twee teams uit het verspreidingsgebied van de OC bij in actie komen is regelmatig een groot verslag van in de OC te lezen.  Een middagje Kantens werd, daardoor, ondanks dat het, maar’ de vijfde klasse was, weer een middag waar ik met veel plezier op terugkijk.