Mijn mening: Gelijke monniken, gelijke kappen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Volgens het AD hoeft FC Twente niet te vrezen dat het een andere hoofdtrainer moet aanstellen. De KNVB ziet geen reden om de Tukkers op de vingers te tikken over stroman Jansen en zijn assistent Alfred Schreuder.
johann
Dat is fantastisch nieuws want in het kader van, gelijke monniken, gelijke kappen hoeven de trainers in het amateurvoetbal zich ook niet meer druk te maken. Die hoeven nu waarschijnlijk niet meer met hun trainerspas op zak te lopen en de aankomende trainers die de juiste papieren nog niet hebben kunnen rustig een jaartje de tijd nemen om dat wat ze op de cursus gaan leren in de praktijk te brengen.

Prachtige berichten uit de Zeister bossen want eindelijk snapt men dat meedenken met je leden prachtig is. Daar raak je opgewonden, blij, trots, en alles wat je nog meer kunt bedenken, van. Want als bond er voor je leden zijn is datgene waar je het als bondsbestuurder allemaal voor doet.

Natuurlijk zijn de verhalen onzin dat de KNVB boetes gaat hanteren als een trainer zijn papieren niet in orde heeft. En wie heeft er vertelt dat ook de clubs gestraft worden als ze een trainer in dienst hebben die niet in bezit is van het juiste diploma. Dat zal de media wel weer zijn die van iedere mug een olifant maakt want zo is de bond niet. Die denkt mee met verenigingen die de touwtjes maar net aan elkaar kunnen knopen. Die doen niet aan hoge boetes want bij de bond zijn ze vanaf nu tolerant. Het roer gaat om binnen de bond met het grootst aantal leden van alle sportbonden in Nederland. Tolerant en transparant wordt voor de komende jaren het motto.

Geen achterafkamertjesvergaderingen meer maar alles live op de buis bij de vrienden van FOX. Dat zijn in een kort tijdsbestek al echte vrienden geworden want als het om voetbal gaat kun je Amerikanen er wel bij hebben. Die snappen het spelletje als geen ander want anders waren de Zeister bossen niet met ze in zee gegaan.

Goed te horen dat Alfred Schreuder dat mag blijven doen wat hij niet is, hoofdtrainertje spelen. Schreuder mag een jaar lang praktijkervaring opdoen wat beginnende trainers in het amateurvoetbal niet gegund is. Die willen dat ook wel, de geleerde oefenstof direct in de praktijk brengen. Iets wat t/m vorig seizoen ook gebruikelijk was. In het rap naderend seizoen is dat echter anders bepaald en dat zorgt er voor dat clubs in de lagere regionen van het amateurvoetbal in de problemen komen.

Dat is jammer en was niet nodig geweest als de bond gewoon besloten, het seizoen 2013-2014 wordt een zogenaamd overgangsjaar. Dat was helder voor iedereen geweest en dan waren maatregelen in het seizoen 2014-2015 zeker op zijn plaats. Het zou prachtig zijn als die onzin van torenhoge boetes van tafel geveegd worden want daar is niemand bij gebaat. De clubs niet en de beginnende trainers al helemaal niet. Die beginnen namelijk altijd vanuit een bepaalde constructie waarbij het gebeurt dat club en trainer een overeenkomst maken over het betalen van de trainerscursus. Daar moet de bond toch in mee willen denken is een gedachte die opeens bij mij opkomt want laten we eerlijk zijn, wat Alfred Schreuder mag moet een ander niet voor beboet worden.