Mijn mening: Dit is een grof schandaal !

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Teams die niet op komen dagen, spelers tekort waardoor wedstrijden uitgesteld moeten worden, deze poppenkast kwam ik vanmorgen veelvuldig tegen via de sociale media en de diverse clubsites.
JOHANNN


Ik noem dit een grote poppenkast omdat ik er helemaal niets van begrijp. Hoe kun je aan het begin van het seizoen al een tekort aan spelers hebben. Of waren de teams ingedeeld voordat de KNVB bekend maakte dat er overgestapt zou worden naar de visuele controle. Je zou het bijna denken na het lezen van een groot aantal wedstrijden dat vandaag niet gespeeld gaan worden.

Een structureel probleem mogen we het al bijna noemen want je krijgt weleens het idee, men rotzooit maar wat aan om toch maar te zorgen dat alle teams een beetje bemand zijn. Waar men in het verleden maar wat aanrommelde met de spelerspas is dat straks over en moet het juiste mannetje, of vrouwtje bij de juiste foto passen. Dat zal problemen geven bij veel clubs en het zou mij niet verbazen als er, opeens’ teams verdwijnen van de voetballandskaart.

Maar ook schrijnend is dat er heel veel jeugdwedstrijden tegenwoordig niet doorgaan door een tekort aan spelers. Iets wat voor een voetballefhebber zoals ik helemaal niet te bevatten is. Als een beetje meedenkende ouder moet je weten dat het seizoen voor je zoon of dochter weer begonnen is en het dus de bedoeling is dat er weer gevoetbald wordt. Dat zorgt weleens voor problemen want de prioriteiten bij ouders en voetballers liggen tegenwoordig wat minder bij het voetballen dan vroeger. Er zijn gelukkig veel uitzonderingen maar er zijn er ook die het niet zo nauw nemen met hun verplichtingen naar de voetbalclub.

Dat is niet alleen slecht maar dat zorgt er ook voor dat spelers op latere leeftijd ook gemakkelijker een andere keuze maken. Dan is een duel kijken in de Bundesliga of in de Premier league opeens belangrijker dan een eigen cruciaal duel spelen in de strijd om een periodetitel. De eerste zaterdag dat er in het seizoen 2013-2014 officieel gevoetbald wordt en alleen in de provincie Groningen al honderden wedstrijden die uitgesteld moeten worden. Ik vind het een grof schandaal