Mijn mening: Dit moet je direct de kop indrukken

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Bij de trainersvakbond CBV is men absoluut niet blij met de trainersconstructie die FC Twente hanteert. In Enschede geldt Michel Jansen als eindverantwoordelijke, maar profileert Alfred Schreuder zich zeker langs de lijn als de grote baas.
JOHANNN

Bovenstaand bericht las ik op www.voetbalprimeur.nl en ik ben blij dat CBV dit toneelstuk eens aanpakt. Niet omdat het betaald voetbal mij echt interesseert maar meer omdat anders het amateurvoetbal ook bedreigd wordt door deze ongein.

Om trainer van een voetbalclub te mogen zijn moet je diploma’s halen. Dat is nu eenmaal zo bepaald en daar doe je verder niets aan. Als je het diploma TC 3 in je bezit hebt mag je vierde en vijfdeklassers trainen, met een TC 2-diploma mag je in de tweede en derde klasse actief zijn en het diploma TC1 is goed voor de 1e, hoofd en topklasse, als ik mij niet vergis.

Als coach betaald voetbal moet je ook gediplomeerd zijn en voor alle duidelijkheid, dat is Alfred Schreuder niet en de als een zak overjarige wortels naast hem op de bank zittende Michel Jansen wel. Jansen is op papier de hoofdverantwoordelijke maar een blinde kan zien dat Schreuder bij de club van Joop Munsterman de lakens uitdeelt. Een gevaarlijke situatie die direct de kop in gedrukt moet worden want laten we eerlijk zijn, het amateurvoetbal neemt veel dingen over uit het betaald voetbal.

Een trieste constatering maar helaas, wel de realiteit en dat moet je binnen het amateurvoetbal niet willen meemaken. Trainers die punten moeten halen om in het bezit te blijven van hun licentie lopen kans dat ze thuis zitten. Dan zorgt een stromannetje er vervolgens voor dat een trainer zonder papieren voor een groep staat te pierewaaien. Daarom is het goed dat de club waar Leo Beenhakker voorzitter van is eens goed gaat onderzoeken wat ze daar in Enschede aan het doen zijn.

Een gevaarlijke situatie waar heel voorzichtig ook al wat signalen vanuit het amateurvoetbal doorkomen. Hansie Hansie Kraay jr schijnt bij JVC Cuijk ook een collega-trainer naast zich te hebben zitten omdat Hansie Hansie wel een grote bek heeft maar niet de juiste papieren om in de topklasse te trainen.

Veel verenigingen zoeken naar mogelijkheden om geld te besparen. Dan kan ik mij voorstellen dat er aan dat dit soort constructies wordt gedacht. Maar kloppen doet het niet want ook in het betaald voetbal lopen trainers rond die denken, die Michel Jansen is een lekkere collega. Die laat zich piepelen door Joop Munsterman. Trainers waarvan ik denk, die zou misschien wel bij Twente passen.

Daarom, direct de kop indrukken deze ongein want laten we eerlijk zijn als dit wordt toegestaan dan kun je er donder op zeggen dat we de komende jaren deze constructies ook in het amateurvoetbal gaan tegenkomen. En wat een schande voor het amateurvoetbal in Nederland zou betekenen.